Изпрати зимни дрехи и обувки на деца в неравностойно положение в село Чавдар

Изпрати зимни дрехи и обувки на деца в неравностойно положение в село Чавдар

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е от 1 October 2021 до 29 October 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

След края на благотворителната кампания "Топла зима", всички събрани дрехи и обувки бяха подбрани, подредени и индивидуално опаковани за около 30 деца в неравностойно положение.

На 10.11.21г. (сряда) доброволците от клуб "Чавдарче 21", заедно с директора Мария Дурчева и училищния психолог посетиха ОУ "Христо Г. Данов", с. Розино, за да раздадат събраните дрехи и обувки от благотворителната кампания "Топла зима". Избрахме точно тази образователна институция, тъй като там преобладават ученици от различни етнически малцинствата и процента на деца в неравностойно положение е доста висок. Често се случва отсъствията им от училище да са поради липсата на подходящо облекло за зимния сезон.

Бяхме посрещнати изключително любезно от директора г-жа Караколева и част от педагогическия персонал. 👏

За финал доброволците подариха "Наръчник на доброволеца" - полезен ресурс от TimeHeroes ♥️, с който се надяваме да "заразим" и учениците от ОУ "Христо Г. Данов" да развиват доброволческа дейност.

Топли зимни дрехи и обувки бяха раздадени и на нуждаещи се ученици от нашето училище - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Чавдар.

Какво?

Кампанията "Топла зима" има за цел да събере зимни дрехи и обувки, които ще бъдат раздадени на деца в неравностойно положение в село Чавдар, които понякога изпадат от образователната система, защото няма какво да облекат. Възрастова група: 7- 14 г.

Кога?

От 1 до 29 октомври.

Къде?

Дрехите се събират в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с. Чавдар. След това ще бъдат сортирани от доброволци и раздадени на деца в неравностойно положение.

Нужна екипировка?

Най-голяма нужда има от набирането на зимни якета и обувки. 

Защо?

За да осигурим топли дрехи и обувки за зимния сезон на деца в неравностойно положение. Целим това да им помогнем за намаляването на безпричинните отсъствия (породени например от това, че децата няма какво да облекат, за да посещават училище).

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки желаещ може да изпрати зимни дрехи и обувки за деца на възраст 7 - 14 г. до 29 октомври (петък) на следния адрес: до ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Чавдар, адрес: с.Чавдар, ул. Христо Ботев №5, получател: Неделина Найденова, тел: 0877693103

Моля, доставката да бъде за сметка на дарителите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!