Изпрати виртуален поздрав на хората с увреждания по повод техния международен празник

Изпрати виртуален поздрав на хората с увреждания по повод техния международен празник

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 1 декември 2021 до 3 декември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод 3.12 - международен ден на хората с увреждания доброволците Мирослава, Габриела (VІ клас )и Мирела (ХІІ клас ) от клуб "Усмивка" изработиха поздравителни картички с послания, които публикувахме като поздрав към хората с увреждания от сдружение "Надежда", Вълчи дол - наши приятели от самото създаване на клуба през 2016 г.  По този начин им напомнихме, че не сме ги забравили дори и във време на световна пандемия, която направи нашата среща на живо невъзможна. Получихме благодарствено послание от координатора им Живка Станчева:  " Огромна благодарност от името на Сдружение на инвалидите "НАДЕЖДА" Вие сте със нас и ни помагате!! ОБИЧАМЕ ВИ. МИЛИ. ДЕЦА!". Останалите доброволци участваха в инициативата с харесване и споделяне на публикацията през целият ден. С този мил жест се надяваме се да сме помогнали за повдигане на настроението на хората с увреждания, а на останалите сме посочили пътя на изграждане на толерантност към тези хора в поколенията от всички възрасти. 

Какво?

По традиция нашият клуб винаги поздравява хората с увреждания по повод техния международен ден - 3 декември.

Всъщност след създаването на клуба на 24.11.2016 г. това беше нашата първа мисия по предложение на самите доброволци. Подготвяхме им индивидуални картички, поздравителен адрес и музикална програма с песни и танци, която изнасяхме на техния празник.

За съжаление, в момента има ограничителна заповед за събирания на тези хора поради епидемиологичната обстановка в страната. Но ние решихме отново да им напомним, че не сме ги забравили. С виртуален поздрав в социалната мрежа Фейсбук. За целта доброволците ще изработят картички с послания в домашна обстановка и ще ги споделят в месинджър групата на клуба. След обсъждане ще решим кои от тях ще публикуваме на 3.12. Участието на останалите ще се изрази в споделяне на поздрава, за да може той да достигне до повече хора чрез техните приятели.

Кога?

На 3 декември. 

Къде?

Онлайн.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Хората с увреждания са в групата на различните хора. Тяхното състояние в момента е резултат от различни обстоятелства - по рождение, след инцидент или заболяване. Но това не ги прави по-малко хора от нас. Те също имат нужда от внимание и обич. А ние трябва да се научим да ги приемаме, уважаваме и да им помагаме. Да бъдем толерантни. Ако и Вие мислите така, харесайте, коментирайте или споделете нашия поздрав! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!