Изпрати писмо на възрастен човек от дом във Варна

Изпрати писмо на възрастен човек от дом във Варна

Клуб "PTPI Делфините", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е от 23 ноември 2020 до 30 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Да пишеш писмо не беше най-леката задача за нас. Всеки излезе с въпроси като "ама какво да пиша", "как да украся писмото", "какво мога да сложа вътре". Не бяхме дами ограничения, защото всеки е уникален и трябва да се представи по такъв начин.

Ние си стоим вкъщи и ето, сега имахме да пишем писма (освен да правим картички). То сега на свой ред възрастните хора от Старчески дом "Гергана" ще имат разнообразие за тяхното ежедневие. Дали писмо или судоку, или някое история и стихче, то се надяваме да им донесем усмивки. 

С приближаващите коледни празници е важно всеки да усети Коледния дух и не само. Да зарадваш човек е една най-малката частия, но създава цяла история.

Днес като предавахме нашата "пратка", жената ни благодари много. Но и каза "Страхотно е, че все още има млади,които мислят за старите и да правят добро". Точно заради такива думи и емоции, правим всичко. Да можеш да сгрееш нечие сърце дори с такъв малък жест е цяла магия. 

Това беше първото издание да "Подари писмо, направи добро". В бъдеще ще организираме и още, така че ако някой не се е включил сега, то ще има възможност следващия път.

Какво?

Вдъхновихме се от месечното предизвикателство на TimeHeroes. Разгърнахме възможностите на предложението и стигнахме до финална идея.

И преди сме работили със Старчески дом "Гергана", като сме им закупували оборудване или сме ходели на посещения. Тази година обаче ще го играем старата школа - с писма. Ще се завърнем към техните младини, когато с писма са изразявали любовта си или просто са пишели на близък. 

Не слагаме ограничение в темата на писмото. Всеки е уникален и различен и вярваме, че по такъв начин трябват да се представят и в тях.

Кога?

Ще предадем писмата на 30.11, а ги събираме до 28.11.

Ако не успеете сега да ни изпратите, спокойно, ще има и второ издание на кампанията.

Къде?

Навсякъде!

Нужна екипировка?

Листи и писалка или компютър, да сме по-модерни, и, разбира се, МУЗА!

Защо?

В момента връзката на възрастните със света е много ограничена. Затова ние идваме на помощ да разнообразим тяхното ежедневие, а кой знае може и да им върнем загубен спомен от младините.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Изпратете ни вашите писма на thedolphins.pr@gmail.com до 28.11.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!