Изпрати писмо или картичка на човек, живеещ в дом за стари хора

Изпрати писмо или картичка на човек, живеещ в дом за стари хора

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е от 23 ноември 2020 до 30 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Този път клубът решихме да заложим на изпитана мисия и изпратихме( и още изпращаме) картички по домовете за възрастни хора. Преди да направим каквото и да е, се свързахме с координаторката на клуба "Усмивка", която ни даде съвети и ни разказа за тяхната мисия през Великденските празници. (Много сме й благодарни за съдействието<3 )След това, оставихме доброволците да се свържат с избраните старчески домове и подготовката започна. Някои домове даже ни дадох списък с имената на живущите там, за да може картичката да стане по-лична. Организацията протече гладко и този път повече доброволци имаха възможността да участват по-активно в самата организация, защото домовете, които се съгласиха бяха доста и общия брой картички, които клубът направи е около 300. Беше изключително забавно да впрегнем творческите си умения и да нарисуваме и напишем по няколко картички. В скоро време очакваме снимки и от домовете, с вече пристигналите картички.

Какво?

През втората половина на месец ноември от клуба се свързахме с няколко старчески домове из цяла България, които се съгласиха да им изпратим коледни картички за живущите в дома. Вдъхновихме се от мисията на клуб "Усмивка", Вълчи дол, които с удоволствие ни разказаха Великденската си мисия и ни дадоха съвети.

От началото на миналата седмица, клубът е разделен на 6 групи (за всеки дом по една), които правят картички за възрастните хора в дома, за който отговарят.  Начело на всяка група има човек, който държи връзка с директор/представител на дома, към който ще отидат картичките. Отговорникът на групата изпраща и картичките преди крайния срок.

Кога?

от 16.11 до 30.11

Къде?

Картичките ще се изпратят до:

  1. Берковица
  2. с. Говедарци-общ. Самоков
  3. Старосел-обл.Пловдив
  4. с. Дреновец
  5. Симитли
  6. с.Хайредин

Нужна екипировка?

Всички нужни материали за максимални предпазване и дезинфекция, предвид епидемичната обстановка.

Защо?

С тази мисия искаме да подарим усмивка на възрастните хора и да им покажем, че не са забравени. Макар и в епидемичната ситуация, в която държавата ни се намира, искаме да ги зарадваме и да видят, че и далеч от домовете, ние мислим за тях!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Включете се като пишете на инстаграма на клуба: @agentite18


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!