Изпрати мартенички за най-малките герои

Изпрати мартенички за най-малките герои

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 11 January 2023 до 31 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За втора поредна година сме горди ,че успяхме да се включим в кампанията на "Нашите недоносени деца". Изпратихме им мартенички, като някои от тях бяха направени от доброволци, други бяха купени, но общото е, че са от сърце. С пожелания за здраве и любов към живота.

Какво?

Инициативата е на прекрасната фондация "Нашите недоносени деца". Ние желаем да се включим и да бъдем полезни. В следващите дни ще изработим колкото и каквито мартенички успеем и ще ги изпратим на фондацията, която да ги дари на бебенцата и техните семейства. С доброволците ще изработим в училище, при възможност или вкъщи. Да пожелаем здраве и късмет с “Мартеничка за най-малките герои” на стотици недоносени бебета, които ще посрещнат Баба Марта в неонатологичните отделения в страната!


Кога?

От 11.01.2023 до 31.01.2023 до 17.00 ч. 

Къде?

ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Павликени.

Нужна екипировка?

Всички необходими материали за изработката и разходите за куриер ще бъдат предоставени от координаторите.

Защо?

Ако ти искаш да изработиш мартенички за недоносените бебета, трябва да имаш само сръчни ръце, малко материали за работа и въображение. Условията за мартеничките са само няколко, но и много важни: да се закачат като Пижо и Пенда (не гривнички); да са с размер не по-голям от 4-5 см. Не се притеснявайте за опаковката, ние ще се погрижим за това; ако ви е трудно да ги сътворите сами, може да изпратите и купени, но трябва да отбележите, че не са ръчно изработени. Фондация „Нашите недоносени деца“ ще прикрепи към тях картички с послание към семейството и бебето, ще добави името на доброволеца и ще изпрати мартенички до повече от 30 неонатологични отделения в цялата страна.

Ако в рамките на кампанията се съберат повече мартенички, отколкото са семействата в болниците, допълнителните бройки ще бъдат обявени за благотворителна продажба в подкрепа на работата на фондацията.

Всяка година, със своята първомартенска инициатива, фондация „Нашите недоносени деца“ иска да подкрепи семействата на над 750 недоносени бебенца, които на този ден ще бъдат в неонатологичните отделения в страната.Идеята ни е всички заедно да покажем на семействата, че мислим за тях и да им вдъхнем сила и кураж с един малък жест – мартеничка с послание за бързо прибиране у дома.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакти Илина Д. и Ники Г. poisonous_ivy@abv.bg genleman@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!