Изплети топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи за хора в нужда

Изплети топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи за хора в нужда

Клуб "Работилница за надежда", ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", Сливен
Мисията е от 15 October 2023 до 15 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За поредна година се свързахме с Милена от "Изплети топлина" и какъв късмет! Оказа, че скоро ще идва в гр. Сливен и можем да се видим, за да ни предаде преждата за топлинки! Срещнахме се, запознахме се, поговорихме в края на топлия септември. Веднага обявихме начало на ежегодната ни кампания в училище. Освен майките, бабите и лелите на доброволците се включиха и добри познати жени - съседки, близки, както и ученици, които разбраха за кампанията и не са част от клуба. Днес имахме възможността да предадем да дама, представяща Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост "Качулка" всички събрани плетива - шапки, шалове, ръкавици, терлици, елеци и ленти за глава! Припомням , че миналата година плетивата бяха дарени на лица от същия дом в процес на социализиране, настанени в града. Благодарност към всички, които отделиха време, за да превърнат преждата в топъл зимен аксесоар! 

Какво?

Кампанията “Изплети топлина” е традиционна за нашия доброволчески клуб. И тази година Фондацията, посветена на тази кауза, ни осигури прежда, която ще превърнем в плетива, които да топлят хора в нужда. Фокусираме се върху хора от региона. Необходимо е желаещите да се включат да умеят да плетат или да имат близки, които могат. Преждата от нас, трудът - от вас :) 

Кога?

Смятаме да раздадем всички готови плетива преди Коледа. Затова срокът е 15.12.2023 г. 

Къде?

Можете да се снабдите с прежда от нас на адрес: гр. Сливен, ул. ”Дж.Уошбърн” 2, ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”. 

Нужна екипировка?

Игли за плетене, куки, желание :) 

Защо?

Кампанията осигурява малка искрица топлина на хората в нужда през студените зимни месеци. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Радост, Ана-Мария или Диляра от 8 “Б” или Таня Бившева (учител). 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!