Изненадай самотни възрастни хора с картичка за Великден

Изненадай самотни възрастни хора с картичка за Великден

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 7 април 2020 до 14 април 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец ноември направихме кампания за събиране на средства за коледни изненади на самотни хора от град Вълчи дол и три села от общината. Посетихме възрастните хора преди коледните празници и в края на февруари, като им занесохме хранителни продукти. Освен това за Коледа им украсихме стаите с гирлянди и топки, а по време на посещението ни в края на февруари им подарихме ръчно изработени от доброволците мартеници.

Oбещахме да ги посетим и за Великден. Първоначалната ни идея беше да им занесем яйца, бои за яйца и козунаци и да им изработим великденски сувенир. За съжаление, не успяхме да ги посетим заради извънредното положение. В условията на карантина решихме, че можем да им изработим картички с поздрав за предстоящите великденски празници, в които да им съобщим за невъзможността за среща в този момент.

Чрез фейсбук групата, която сме си създали за комуникация, определихме формата на картичката и материалите, които всеки доброволец може да използва. Уточнихме текста, за да бъде еднакъв за всички картички. Уговорихме ден и час за среща при спазване на дистанция и с лични предпазни средства.

Някои от доброволците се притесняваха да излизат от домовете си, затова координаторът на клуба мина лично, за да събере картичките, като поставяше кутия, в която те да се пускат. Една от доброволките в клуба не е от Вълчи дол, но участва с три картички. Тя получи по пощата надписани пликове с марки и пусна картичките от село Генерал Киселово. 

Освен всички положителни емоции по време на изработването на картичките на всички ни беше много интересно предаването им по необичайния начин, който се наложи заради извънредното положение.

Най-голямото предизвикателство в тази мисия беше да се организираме дистанционно. Иначе понякога се разбираме само с усмивка или закачка, с шеговити покани или разчитайки на екипността, събираме се по приятелски.

// снимката е оттук

Какво?

През месец ноември направихме кампания за събиране на средства за коледни изненади на самотни хора от град Вълчи дол и три села от общината. Посетихме ги преди Коледа и после пак за Баба Марта. Обещахме да ги посетим и за Великден, но за съжаление няма да можем заради извънредното положение.

Дори и в условията на карантина обаче можем да им изработим картички с поздрав от сърце за предстоящите великденски празници.

Във фейсбук групата ни ще уточним формата, материалите и текста за картичките, за да бъде еднакъв за всички.

Кога?

Всички картички трябва да са готови до 14 април.

Къде?

  • Ще определим ден и час за среща, на която да съберем изработените картички при спазване на дистанция и с лични предпазни средства.
  • Ако някой се притеснява да излиза от дома си, координаторът на клуба ще мине лично и ще постави наблизо кутия, в която да бъдат пуснати картичките.
  • Доброволци, които не живеят във Вълчи дол, ще получат по пощата надписани пликове с марки, за да пуснат картичките по пощата.

Нужна екипировка?

Подръчни материали за изработване на картичките.

Защо?

С тази мисия можем да помогнем на възрастните хора да се чувстват по-малко сами, без да излагаме тях или самите себе си на риск.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с г-жа Мария Михалева, координатор на нашия клуб. 

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!