Изненадай хората в дома за възрастни в Кърджали с безплатна нова прическа

Изненадай хората в дома за възрастни в Кърджали с безплатна нова прическа

Клуб "Евридика - Доброволци", 909111 ПГОД "Евридика", Кърджали
Мисията е на 5 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 Ученици - доброволци от Професионална гимназия ,,Евридика“ направиха прически на възрастните от Дома в Кърджали

   На 05.12.2022 г. ученици от Професионална гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика“ отбелязаха Международния ден на доброволеца. Четирима деветокласници-доброволци от специалност ,,Организация и технология на фризьорските услуги“ с ръководител Найден Марков, посетиха Дома за стари хора в Кърджали. Те зарадваха възрастните от като се погрижиха за техните прически.

   Международният ден на доброволеца се чества за първи път през 1985 година по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и меправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на нейността им.


Какво?

Ученици със специалност фризьорство от 9 клас ще изненадат хората от Дома за възрастни в Кърджали, като им направят прически. Така младите момчета и момичета ще се научат да бъдат по-добри и толерантни към по възрастните и нуждаещите се.Кога?

05.12.2022г. - 14.30 до 16.30

На този ден доброволците от "Евридика" ще подстрижат и ще направят прически на хората от Дома.Къде?

Град Кърджали, Дом за стари хора.

От училище ПГОД"Евридика" до дома има разстояние 15 минути пеша.Нужна екипировка?

Не е необходима.


Защо?

Защото смятаме, че нашето посещение и добронамереност ще внесе светъл лъч топлина в еднообразното ежедневие на възрастните хора.Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всички ученици от Професионална гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика", които не са част от клуба, ще вземат участие в доброволчестката дейност.


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!