Измайстори и изпрати мартенички за най-малките герои

Измайстори и изпрати мартенички за най-малките герои

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 7 February 2022 до 21 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За кампанията на фондация "Нашите недоносени деца" успяхме да съберем и изпратим 57 мартенички. Някои ръчно правени, някои купени, но всичко изпратени с вяра и надежда, с пожелание малките герои да растат здрави и силни. Искрено им го пожелаваме, на тях и на тяхните семейства. 

Какво?

Инициативата е на прекрасната фондация "Нашите недоносени деца". Ние желаем да се включим и да бъдем полезни. В следващите дни ще изработим колкото и каквито мартенички успеем и ще ги изпратим на фондацията, която да ги дари на бебенцата и техните семейства. 

Кога?

От 07.02.2022 до 21.02.2022г. 

Изпращане на 21.02.2022 г.

Къде?

С доброволците ще изработим в училище, при възможност или вкъщи. 

Ще бъдат изпратени по куриер, за сметка на училището. 

Нужна екипировка?

Ако ти искаш да изработиш мартенички за недоносените бебета, трябва да имаш само сръчни ръце, малко материали за работа и въображение. Условията за мартеничките са само няколко, но и много важни: да се закачат като Пижо и Пенда (не гривнички); да са с размер не по-голям от 4-5 см. Не се притеснявайте за опаковката, ние ще се погрижим за това;ако ви е трудно да ги сътворите сами, може да изпратите и купени, но трябва да отбележите, че не са ръчно изработени. Фондация „Нашите недоносени деца“ ще прикрепи към тях картички с послание към семейството и бебето, ще добави името на доброволеца и ще изпрати мартенички до повече от 30 неонатологични отделения в цялата страна.

Ако в рамките на кампанията се съберат повече мартенички, отколкото са семействата в болниците, допълнителните бройки ще бъдат обявени за благотворителна продажба в подкрепа на работата на фондацията.

Защо?

Всяка година, със своята първомартенска инициатива, фондация „Нашите недоносени деца“ иска да подкрепи семействата на над 750 недоносени бебенца, които на този ден ще бъдат в неонатологичните отделения в страната.Идеята ни е всички заедно да покажем на семействата, че мислим за тях и да им вдъхнем сила и кураж с един малък жест – мартеничка с послание за бързо прибиране у дома.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт Илина Димитрова, Николай Георгиев, Атанас Петров ОУ"Свети Климент Охридски" гр. Павликени 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!