Измайсторете хранилки за птици и редовно ги пълнете

Измайсторете хранилки за птици и редовно ги пълнете

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е от 25 октомври 2020 до 31 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През последните дни от месец Октомври, клуба решо да запретне ръкави и да измайстори мисия за темата на месеца. По-голямата част от нас обожават да създават неща с ръцете си, затова всеки направи по една(или две) хранилки за птици, които закачи близо до тях, за да има възможност през зимата да я пълни редовно. По-голяма част от Агентите, правещи хранилки използва креативността си и създаде много интересни дизайни, други не изневериха на доказаното и създадоха прекрасни хранилки по модела, предоставен от Time Heroes. А тези от нас, които не се чувстваха сигурни във сръчните си умения, решиха да допринесат за мисията, като изчистят блоковото пространсто, около което живеят. 

Инициативата беше много полезна, защото остави доброволците сами да разпределят времето си и да направят сами нещо за света и клуба. Макар разпръснати из цяла София, Агентите измайсторихме заедно хранилки, които, се надяваме, ще бъдат от помощ за птичките, оставащи в столицата през зимата. 

Какво?

Направете зимата по-лека за птиците, които остават в България  през студените месеци. Съберете материали и изработете хранилки за птици. Идеи може да вземете от интернет или да следвате инструкциите от страницата на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП): http://bspb.org/bg/useful/DYI-hranilka.html. След като завършите хранилката, поставете я на удобно за птичките място. (Не забравяйте да я проверявате често и при нужда я заредите с храна!)

Кога?

От 26 до 30 октомври 2020 г.

Къде?

На топло вкъщи ;)

Нужна екипировка?

Примерни материали за изработка на хранилката са:

  1. Пластмасова бутилка от 0,5 или 1,5 литра
  2. Две пръчици около 20 см – можете да използвате клончета, неподострени моливи, китайски пръчици за хранене
  3. Инструмент за пробиване – шило, пергел, ножица или макетно ножче
  4. Въженце, дълго около 20-30 см
  5. Семенца за пълнене на бутилката

Защо?

Намирането на храна може да бъде огромно предизвикателство за птиците, особено за най-малките от тях. Тази мисия е подходяща за всички възрасти и е прекрасен начин да се погрижим за животните в града. Изключително лесна и приятна е и не е нужно да ходите никъде, защото може да я направите от удобстовото на собствения си дом и с подръчни материали. От клуба подтикваме всички да навият ръкави, да впрегнат уменията си за ръчна изработка и да направят по една хранилка(или две). Колкото повече, толкова по-добре!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се свържете с нас в Инстраграм:https://www.instagram.com/agentite18/

Или по имейл: agentinadobroto@gmail.com.

Снимката е оттук.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!