Информационна презентация за Covid19 на БМЧК в училище

Информационна презентация за Covid19 на БМЧК в училище

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е на 1 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

От началото на учебната година, доста често можеше да се видят ученици, които не спазват наложените, от училище мерки. В повечето случаи учениците се осъзнават опасността от вируса, затова и не виждат смисъл да спазват мерките. В клуба се зароди идеята да направим презентацията, за да повишим вниманието на гимназистите за вируса. Организацията на тази презентация до последно беше много екстремна, бърза и рискована, защото не беше сигурна дали ще се проведе, заради мерките. Като решихме да я осъществим,  училището ни забрани да я проведем вътре, съответно първоначалния план беше да я направим на двора. С това обаче идват две променливи: дали времето ще е хубаво и дали ще има място за всички. Притеснявахме се и за техниката, която беше малко трудно да изнесем навън. За щастие обаче, в последния момент ни позволиха да използваме Кинозалата и всички си отдъхнахме. Сега единственото ни притеснение беше, дали ще дойдат хора. Вярвахме, че презентацията ще бъде полезна, защото БМЧК са изключително големи професионалисти и представянето им, абсолютно навсякъде е на ниво, но в действителност, темата не беше интересна за повечето ни връстници. За огромно облекчение, дойдоха солидно количество хора и всичко мина добре. Доброволците раздваха брошури, задаваха въпроси и получиха допълнителна информация за вируса, както и всички останали в залата. Накрая успяхме да си поговорим малко и за клуба и да разкажем за Агентите. От учениците, дошли на презентацията, в момента имаме желаещи да се включат в клуба!

Какво?

На 1.10.2020г, в кинозалата на 18 СУ се проведе информационна презентация на тема Covid19, една от най-актуалните в днешно време. Лектори бяха представители на Българския Младежки Червен кръст. Презентацията имаше за цел да даде актуална и релевантна информация за вируса, както и защо е важно да спазваме наложените мерки. Доброволците на клуба, участваха активно в разпространението на събитието, в раздаването на брошури, по време на презентацията, както и с медийна активност след края й.

Кога?

1.10.2020, от 12:30ч.

Къде?

В кинозалата на 18 СУ "Уилям Гладстон"

Нужна екипировка?

Не ;)

Защо?

Тъй като Коронавирус е една от най-обсъжданите теми в момента, информацията за него не винаги е вярна. На фона на всички фалшиви и преувеличени информационни потоци, презентацията беше късче обобщена и важна информация, с която всеки би трябвало да бъда запознат. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се свържете с нас в Инстраграм:https://www.instagram.com/agentite18/

Или по имейл: agentinadobroto@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!