Ела с нас в детска градина "Преспа", за да разширим културата на бъдещото поколение

Ела с нас в детска градина "Преспа", за да разширим културата на бъдещото поколение

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 26 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отидохме в детската градина, заредени с позитивна енергия, като бяхме сигурни, че ще получим такава и от децата. Нямахме търпение да си припомним какво е да сме толкова безгрижни и затова бързо се заловихме за работа. Започнахме с четенето на книжки на децата, които бяха толкова любопитни, че на всяка страница се скупчваха около четящия, за да видят красивата рокля на Пепеляшка. Децата отговаряха съобразително на въпросите за Мечо Пух, а останалите книжки слушаха в захлас. Дойде време да излезем от класната стая и да поиграем навън. Гонихме се, играхме си с колички, рисувахме, правихме смешни физиономии и надяваме се, донесохме на децата надежда, че дори когато пораснат ще могат да запазят малко от невинността и детското си щастие. Признавам, беше уморително, но определено усмивките на малките ангелчета си заслужаваха. Те ни изпратиха с много прегръдки, благодарности и молби да дойдем пак.

Какво?

По повод темата на месеца "Достъп до култура", доброволческият ни клуб реши да посети и детска градина "Преспа", където ще четем книжки на дечицата и ще обсъждаме с тях въпроси, съобразени с възрастта им, които също да ги обогатят.

Кога?

Ще се проведе на 26.04.2023, от 15 до 17.30 часа.

Къде?

На ул. „Преспа“ 3, София център, София.

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

Културата не е нещо, за което трябва да си на определена възраст. С посещението си ще разнообразим ежедневието на децата, ще ги забавляваме и ще разширим тяхната култура.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!