Ден на самоуправлението в училище

Ден на самоуправлението в училище

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е на 1 юни 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Идеята се зароди на ежеседмична сбирка на клуба. По традиция отбелязваме този ден всяка година на 9.05 или на 1.06, но заради епидемията, миналата година събитието не се състоя, а тази година- предложихме на училищната общност да се реализира на 1.06. Всички бяха съгласни. Идеята беше да разменим ролите си за един ден- ученици могат да заемат административни и ръководни функции- да влязат в ролята на директор, зам.- директори, психолог, счетоводител, да бъдат учители и да преподадат урок на своите съученици по избран от тях предмет. Учениците подадоха заявления и мотивационни писма за позицията, която биха желали да заемат. След това, комисия в състав: Педагогически съветник, Психолог и Вики от 11.а клас- доброволец в клуба, разгледахме заявленията и класирахме желаещите участници. Вадим (доброволец от клуба) от 10.а клас- беше Директор, Иво от 8.е клас- зам.-директор, Весела (доброволец) и Йоанна от 10.е и от 9.г бяха психолози, Андреа от 8.г (също от клуба ни) беше педагогически съветник Андреа. Невена (от клуба) замества госпожата в час по испански език. Включиха се и много други ученици в деня с различни дейности. Друг училищен клуб "Превенции на рисковото за здравето поведение" направи кампания "Не шофирай пил" - раздадоха стикери и рекламни материали на ученици и учители в голямото междучасие.

 

Какво?

Идеята е да разменим ролите си за един ден - ученици могат да заемат административни и ръководни функции - да влязат в ролята на директор, зам.- директори, психолог, счетоводител, да бъдат учители и да преподадат урок на своите съученици по избран от тях предмет. 

Кога?

1.06.2021 г. от 8:00 часа до 15:00 часа.

Къде?

В 4. езикова гимназия.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Полезно е да променим гледната си точка дори и за ден. Освен това, по този начин ще можем да се доближим до професия, която ни вълнува. Също, след дългото стоене вкъщи, е чудесен начин да бъдем отново заедно. Ще бъде вълнуващо преживяване за всички ни и ще се наситим с положителни емоции.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На имейл: peter.bozhilov2024@4egvarna.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!