Дари знание с нас на ученици от 5, 6 и 7 клас

Дари знание с нас на ученици от 5, 6 и 7 клас

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 29 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В уречения ден с моя приятел се запътихме към Младост 1А. Още преди самото доброволчество изникна минималния проблем, че се загубихме, но с помощта на една мила баба и GoogleMaps отново бяхме на правилния път. Стигнахме в офиса на "Дари знание" и там ни очакваха 2 групи деца от 5. и 6. клас. Аз се заех с 6.,  а приятелят ми с 5. Имах късмета да преподавам конус и цилиндър, които точно бях учила отново в 10. клас. Разбира се, обяснявах доста по-лесни неща от тези, които ние учим. Малките схващаха бързо и макар със затруднения понякога, решаваха всяка една задача. Другарят ми, преподаващ на 5. клас, ми разказа, че им е организирал състезание и който решил пръв задачите, получил награда. Децата бяха много щастливи и ни казаха, че ни очакват отново другата седмица, което ние определено ще се постараем да спазим.

Какво?

Ще се включим в инициативата "Дари знание" на организацията "Добро за всеки" като ще им помогнем с обучението по математика на ученици от 5ти до 10ти клас (зависи кои деца ще дойдат).

Кога?

Ще се проведе на 29.04.2023, от 13.30 до 16 часа. 

Къде?

Младост 1А, до пицария Пици Фрици.

Нужна екипировка?

Нужни са само знанията, които ще предадем на децата.

Защо?

Човек се учи докато е жив, а най-добрият и ефикасен начин да научим нещо е да го обясняваме на други. Някои от децата са останали без учител по математика и е нужно някой да поеме ролята му. Дори да не можем да влезем в обувките на квалифициран учител, ние можем да обясним нещата по детски начин, както ние ги разбираме, което понякога е дори по-разбираемо за по-малките от нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!