Дари знание на ученици от 5. и 6. клас

Дари знание на ученици от 5. и 6. клас

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 6 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За учениците едно от най-тежките неща са многото тестове. Когато нямат и съпричастен учител до себе си, по една или друга причина, това им се струва още по-тежко. Затова когато разбрахме за група деца, които имат нужда с помощ по математика - нещо в нашата сфера, веднага се запътихме към центъра в Младост да им помогнем. Подготвихме се с тетрадки, химикалки, добро настроение и търпение и тръгнахме. Веднага като видяхме децата знаехме, че ще си паснем. Преподавахме на две възрастови групи - пети и шести клас. Децата бяха на различни нива, различни неща ги плашеха в математиката, но ние се справихме с тежката задача да открием златната среда, да накараме всяко едно от тях да се почувства малко по-сигурно в материала, който го притеснява и да научи нещо ново. След покриването на много различни теми, решаването на задачи, даването на примери с трудности, с които ние самите сме се срещали на тяхната възраст, децата се отпуснаха и участваха активно, отвръщайки на ентусиазма ни. Всяко едно от тях си тръгна знаейки нещо ново в математиката. Да даряваш може да е много неща. Въпреки многото възможности обаче, даряването на знания остава на първо място. Следващият път когато знаете нещо и можете да обогатите и някого другиго с него - споделете го, няма да ви натежи!

Какво?

Ще се включим в инициативата "Дари знание" на организацията "Добро за всеки" като ще им помогнем с обучението по математика на ученици от 5. и 6. клас.

Кога?

Ще се проведе на 06.05.2023, от 11 до 14 часа. 

Къде?

Младост 1А, до пицария Пици Фрици.

Нужна екипировка?

Нужни са само знанията, които ще предадем на децата.

Защо?

Човек се учи докато е жив, а най-добрият и ефикасен начин да научим нещо е да го обясняваме на други. Някои от децата са останали без учител по математика и е нужно някой да поеме ролята му. Дори да не можем да влезем в обувките на квалифициран учител, ние можем да обясним нещата по детски начин, както ние ги разбираме, което понякога е дори по-разбираемо за по-малките от нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!