Дари знание - част 3

Дари знание - част 3

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 13 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Двама от нашите доброволци - Манол и Аглая, бяха изпратени да преподават на деца, които не могат да си позволят извънучилищни курсове. Тъй като двамата учат в СМГ, са много наясно с математиката и се радват, когато могат да помогнат на други да разберат закономерностите в нея. Разделиха децата на 2 групи - 5 клас и 6-7 клас. Всички деца намираха затруднения в геометрията. Подходът беше индивидуален. В рамките на час и половина Манол и Аглая помогнаха на учениците да разберат задачите и след това сами да ги решат. Бихме направили света едно по-добро място, ако споделяме един с друг знанията, които сме натрупали в опита си.

Какво?

Вече за трети път ще се включим в инициативата "Дари знание" на организацията "Добро за всеки" като ще им помогнем с обучението по математика на ученици от 5. и 6. клас.

Кога?

Ще се проведе на 13.05.2023, от 13.30 до 16 часа. 

Къде?

Младост 1А, до пицария Пици Фрици.

Нужна екипировка?

Нужни са само знанията, които ще предадем на децата.

Защо?

Човек се учи докато е жив, а най-добрият и ефикасен начин да научим нещо е да го обясняваме на други. Някои от децата са останали без учител по математика и е нужно някой да поеме ролята му. Дори да не можем да влезем в обувките на квалифициран учител, ние можем да обясним нещата по детски начин, както ние ги разбираме, което понякога е дори по-разбираемо за по-малките от нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!