Дари книги на училищната библиотека и на Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856"- град Свищов

Дари книги на училищната библиотека и на Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856"- град Свищов

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 4 June 2024 до 12 June 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Макар и скромно, но както казват служителите от Читалищната библиотека, важното е жеста, който отдавате мили деца за обогатяване на библиотека с интересни книги. Целта на героите е четенето да бъде утвърдено като ценност, а децата са най-добрите посланици на подобни каузи. Нашият стремеж е да върнем любовта на хората от различни възрасти към духовните ценности.

Какво?

Макар и в края на учебната година, героите от клуб „Ангелски сърца“ не спират да показват и реализират своите идеи, мисии и да раздават добротата си. Идеята се зароди след като посетихме ЦОП в град Свищов и се оказа, че децата имат желание да вземат и четат книги, но фондът на библиотеките е ограничен. Героите споделиха с координаторите на клубът и ето, че мисията е факт.

Идеята е всеки, който има желание, да дари книги, които би искал да бъдат прочетени и от други.Сигурни сме, че много от вас имат в личните си библиотеки книги, които биха искали да споделят и с други хора. Било, защото много са ви харесали, било защото изобщо не сте си допаднали. Каквато и да вашата причина, ние ще се радваме да ги донесете в училище, а ние ще предадем към ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856"- град Свищов и към училищната библиотека на СУ „Николай Катранов“.

Могат да бъдат дарени книги от всякакви жанрове (класически произведения, детски и юношески книги, енциклопедии, съвременна художествена литература, научнопопулярни четива и други) и подходящи за всякакви възрасти, но трябва да са издадени след 2010 г. Могат да бъдат дарявани чисто нови томове или много добре запазени такива. Освен обновяване на фондовете на училищната библиотеки, героите се надяват да предизвикат и провеждането на допълнителни класни и извънкласни занимания, свързани с любимите заглавия на учениците.

Кога?

От 4 юни до 12 юни включително.

Къде?

В училище Николай Катранов ще се събират книгите, след което ще бъдат разпределени и дарени!

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Читалищните библиотеки са не просто места за четене – те са места на срещи и обмен на идеи; места, където носталгията към миналото се среща с жаждата за знание и креативността на бъдещето. Те са места, които вдъхновяват и оставят следа в сърцата на всеки, който стъпи в тях.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!