Дари книга и подари любов по случай Международния ден на книгодаряването

Дари книга и подари любов по случай Международния ден на книгодаряването

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е на 14 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

#bookgivingday 📚🫶

Акцията "Дари книга - подари любов" се превърна в истински празник за малки и големи. Греещи от щастие, вълнение и любопитство, малки детски очи изпълниха училищния коридор.

Всяко дете имаше възможност да предаде своя книжка, с която да помогне за обогатяване на книжния фонд на училищния читателски кът. Доброволци се погрижиха дарителите да получат ръчноизработен книгоразделител🔖, като жест на благодарност🙏.

📣Равносметката.... нови 40 книги ще открият непознати хоризонти и ще въвлекат читателите в чудни приключения.


Какво?

Организираме акция за книгодаряване по повод Международния ден на книгодаряването - 14 февруари. Всеки дарител ще получи символичен ръчноизработен подарък! 

Кога?

На 14.02, в 10:15 ч.в читателския кът на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"

Къде?

В читателския кът.

Нужна екипировка?

Дарете детски книги, за да обогатим училищната библиотека. Нека повече от децата ни се докоснат до вълшебствата в книгите! 

#bookgivingday

Защо?

Освен ден на любовта и виното, четиринадесети февруари е и международен ден на даряването на книги. Празникът се чества за първи път през 2012-та година, а интересното е, че е създаден по идея на 6 годишно момче. То искало книгите да бъдат достъпни за всички деца, дори за тези, които нямат възможност да си закупят. Инициативата вече се провежда в 44 страни по света, а този път се включваме и ние!

 Приканваме всеки, който има възможност, да донесе и дари книга за нашия читателски кът! Нека повече от децата ни се докоснат до вълшебствата в книгите! 

#bookgivingday

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Изпратете ни детски книжки до с.Чавдар, ул.Христо Ботев 5. Лице за контакт: Неделина Найденова. Доставката се поема от подателя.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!