Дари хранителни продукти на приюта за бездомни хора в гр. Горна Оряховица

Дари хранителни продукти на приюта за бездомни хора в гр. Горна Оряховица

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 7 February 2022 до 11 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В седмицата обявена за събиране на продукти, не само се организирахме и събрахме в училище, но успяхме да привлечем и хора от общността, които да се присъединят към доброто ни начинание.  Трудничко намерихме  мястото, но ни посрещнаха топло и с изключителна благодарност. Много се зарадваха на пуканките и лукчетата, за които казват, че са лукс за тях. Решени сме да повторим доброто и да се поучим от организацията си, за да се подобрим. 

Какво?

В социалните мрежи бе публикувана статия за приюта и неговото състояние. Трогна ни историята на баба Стефанка и решихме да помогнем. Ще информираме близки и приятели за новата ни мисия. Ще съберем в училище всичко, което успеем, и ще гo занесем на управителя в дома. Кога?

От 07.02.2022 г. до 11.02.2022 г. От 08.00 до 18.00 ч. 

Предаване на събраните продукти: 12-13.02.2022 г.

Къде?

Можете да донесете продуктите в ОУ"Свети Климент Охридски" или на място в приюта. Ние ще организираме транспорт за продуктите. 

Нужна екипировка?

Доброволците могат да се включат с дълготрайни хранителни продукти: брашно, олио, захар, лютеница, пастет, ориз, боб, леща, консерви и други. Няма да събираме пари и купони. Само хранителни продукти. 

Защо?

Приютът за бездомни хора в Горна Оряховица се нуждае от допълнителни хранителни продукти, за да осигури през зимните месеци на своите потребители питателна храна. В момента дневният стандарт на домуващ е 9,80 лева, като покрива разходи за храна, консумативи и цялостна издръжка на дома. С повишаването на хранителните стоки, издръжката става все по-трудна. Приютът обаче е единствен дом за хора, понесли тежки удари от съдбата. В момента в приюта в Горна Оряховица живеят 14 хора, останали без покрив над главата. Почти всички те са понесли житейски несгоди и неочаквани удари от съдбата. Като Стефанка Христова от близкото село Върбица. На 22 ноември пожар изпепелява до основи малката й къщичка, докато отсъствала до града, за да си купи лекарства. Социалната услуга функционира по европейски проект, но дневната издръжка от 9,80 лева на човек е вече недостатъчна да покрие хранодена и разходите за цялостна издръжка на дома. С резкия скок на цената на хранителните стоки, менюто на потребителите става все по-оскъдно.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакти в приюта: 0888 39 80 31- управител Силвия Райкова адрес: Горна Оряховица, ул. "Юрий Гагарин" 24 А

За Павликени : ОУ"Свети Климент Охридски" - Илина Димитрова, Николай Георгиев 

poisonous_ivy@abv.bg 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!