Дари храни и хигиенни материали на деца от домове в София, Габрово, Мездра, Дрен, Карлово, Самоков и Горна Баня

Дари храни и хигиенни материали на деца от домове в София, Габрово, Мездра, Дрен, Карлово, Самоков и Горна Баня

Клуб "Изгрев", ЧОУ "Изгрев", София
Мисията е от 19 November 2023 до 20 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Изминаха две години от последното ни добротворчество. Отново е дошъл момента да дарим от сърце. Искаме го, всички от училище "Изгрев".

Наближава Коледа, в училище е топло и уютно. Класните ръководители представят пред децата възможностите за участие в мисия. Във всички класове децата изразяват единомислие, че искат помощта да е от деца за деца. И така започнахме.

Избрахме фондация "Хора за хората". Запретваме ръкави и превръщаме ателието и класните стаи в работилничка за коледни красоти. Децата всеки ден, в продължение на 2 седмици отделят време, за да изработят безброй разнообразни, красиви и много оригинални подаръчета - човечета, шалове, камбанки, елхички, играчки, картички, украси и какво ли още не. Всичко е направено с голямо старание и внимание към детайла. Екипът на училище "Изгрев" е осигурил всичко необходимо за изработката. Децата са горди от резултата. Готово е да бъде показано на родителите.

Направени са красиви снимки на изделията, за да могат вечер семействата на разгледат всичко, което искат и могат да закупят. След броени дни столовата на училището се превръща в чуден коледен базар за седмица. Всяко дете е направило своя избор. Ще закупи онова, което най-много харесва.


Ето, че дойде момента за ежегодния традиционен коледен концерт, който се провежда в Дом на културата "Искър". Пред голямата сцена, на която децата танцуват, пеят и драматизират е организиран коледен щанд с всяко едно ръчно направено изделие, което не е намерило своя собственик по време на разпродажбата в училище. За светкавично време щанда остава само със светлинките за него, а касичката е "приютила" немалка, сериозна сума, която следва да бъде дарена на фондация "Хора за хората" за закупуване на храни и хигиенни материали за деца в нужда.

Края на седмицата е, в понеделник ще отидем лично в офиса на фондацията, за да предадем средствата. Ето, че финалът на нашата мисия е обозрим. С представител на всеки клас посещаваме на място Силвия, жената, благодарение на която фондацията съществува и дарява. Там е и малкия и син. Детето става свидетел на всяка стъпка от процеса. Офисът - склад е претрупан с продукти от първа необходимост. Силвия разказва накратко за пътя, който е изминала до този момент в света на добрите дела :). Щастлива е от нашето дарение! Ние също сме щастливи. Ще разкажем на всички в училище за това интересно приключение.

Тръгваме си с хубаво чувство на удовлетворение и радост в сърцата. Добре свършена работа! Дано допринесем с малко за радостта в нечии очи. до нови добри срещи!

Какво?

Инициативата, която организираме е свързана с изработване на коледна украса от децата на училище “Изгрев” - "Дари храни и хигиенни материали на деца от домове в София, Габрово, Мездра, Дрен, Карлово, Самоков и Горна Баня".  


Възможността тя да бъде закупена от родителите и децата, би осигурило една добра сума, с която да предоставим малка част от необходимото на деца лишени от родителска грижа. Включваме се в мисията "Дари храни и хигиенни материали на деца от домове в София, Габрово, Мездра, Дрен, Карлово, Самоков и Горна Баня". Всички класове ще вземат участие в творчески ателиета, в които да изработят ръчно правени коледни изделия и украса. В продължение на няколко седмици, в рамките на целодневния престой в училище, децата ще вложат много креативност, старание и добро отношение към труда си. На традиционния, ежегоден коледен концерт, посветен на доброто, родители и деца ще имат възможността да разгледат ръчно сътворените творби и да закупят каквото пожелаят от тях.


Учениците от училище “Изгрев” имат известен опит и добри познания в темата за добротворчеството. Имат една официална мисия зад гърба си, зад чието изпълнение стояха отново всички. Минаха две години от дарението ни към Фондация “Нашите недоносени деца”. Готови сме отново да се завърнем към “Купата на героите” и гледаме напред за още много съвместни инициативи.

Кога?

Изработването на коледна украса и изделия започна в края на месец ноември. От 11.12 започва тяхната продажба на територията на училището, на 15.12 родителите ще имат възможността да закупят още творби по време на коледния концерт. На 18 и 19.12 ще се отчетат събраните средства и ще се закупят необходимите храни и хигиенни материали, които трябва да бъдат предадени в офиса на Фондация “Хора за хорат” до 20.12.2023 г.

Къде?

Изработката ще е на територията на ЧОУ “Изгрев”, където впоследствие децата ще могат и да закупят някои от собствените си произведения. Заключителната разпродажба ще се състои в голямата зала на Културен дом “Искър” в кв. Дружба. Транспортът ще се осъществи от училищните автобуси.

Нужна екипировка?

Изработката ще е на територията на ЧОУ “Изгрев”, където впоследствие децата ще могат и да закупят някои от собствените си произведения. Заключителната разпродажба ще се състои в голямата зала на Културен дом “Искър” в кв. Дружба. Транспортът ще се осъществи от училищните автобуси.

Защо?

С труд и добро сърце, постепенно се достига до “да ДАРяваш е дар!”.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се със Зорница Стоянова - z_stoyanova@yahoo.com

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!