Дари храна и нахрани патиците и лебедите на екопътека Златна Панега

Дари храна и нахрани патиците и лебедите на екопътека Златна Панега

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 октомври 2021 до 31 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В тази мисия успяхме да направим две хранилки, които с помощта на собствениците на лодките на река Златна Панега  придвижихме до удобни за лебедите и патиците места. Събрахме много храна /царевица, пшеница, хляб/ част от нея поставихме на хранилките, а останалата поверихме на стопаните, които обещаха, че ще хранят лебедите и патиците през идващите студени дни. Ние също ще ходим там, винаги, когато можем.


Какво?

По екопътека Златна Панега в близост до гр. Луковит можем да срещнем много патици и лебеди. С настъпването на есента за тях ще е по-трудно да намират храна. Ето защо решихме да осигурим  царевица, слънчоглед, пшеница, овес и семена, с които да ги нахраним. Всеки, който желае, може да се включи, като донесе подходяща храна и ги нахрани в различен ден от месеца.

Кога?

От 01 октомври до 31 октомври 2021г.

Къде?

На екопътека Златна Панега. Има осигурен транспорт.

Нужна екипировка?

Нужно е да носят подходяща храна за патиците и лебедите.

Защо?

Всеки път, когато се разхождаме по екопътека Златна Панега, ние се радваме на нейната красота и птиците, които я обитават. За да могат да оцелеят през зимата обаче, те трябва да имат храна. Може да помогнеш, като донесеш подходяща храна и се включиш в храненето на патиците и лебедите по река Златна Панега.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова, Цветанка Лазарова или Стефка Георгиева.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!