Дари дрехи и играчки за деца бежанци

Дари дрехи и играчки за деца бежанци

Клуб "TEAM HEROES", 90 СУ "Генерал Хосе де Сан Мартин", София
Мисията е от 24 January 2022 до 1 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В последната седмица на януари, вдъхновени от месечното предизвикателство, взехме отборно решение да подкрепим кауза, която "Съветът на жените бежанки в България" организира. Веднага се свързахме с тях и разбрахме от какво точно имат нужда техните бенефициери. Избрахме каузата да дарим дрехи и играчки за деца от бежански произход. 

Организирахме кампания за тяхното събиране в училище. Класната ни стая се превърна в наша основна база. Огромна подкрепа получихме от нашите семейства, съученици и приятели. Мисията ни продължи и през февруари. Резултатът: събрани и дарени 40 кг дрехи и 15, 5 кг играчки, които в първия ден на март транспортирахме на място - в склада на "Съвета на жените бежанки в България". 

Чувствахме се удовлетворени, вдъхновени и силно развълнувани, защото със съвместни усилия, заедно, успяхме да дарим. 

Да дариш е действие, което спасява...

Какво?

Инициативата е за събиране на дрехи и играчки за деца бежанци. Вдъхновихме се от януарското предизвикателство, споделено от вас за "Подкрепа на хора, търсещи закрила. 

Свързахме се със "Съвета на жените бежанки в България", за да разберем какви са текущите нужди на децата, търсещи закрила. Планирахме и проведохме  кампания в училище за набиране на дрехи и играчки. 

Кога?

Проведе се в периода 24.01 - 01.03.2022 година, от 8:30 до 15:30 часа

Къде?

София, 90. СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин". Участваха всички герои на TeamHeores и техните семейства.  Родителите на доброволец от нашия клас ни помогнаха с транспортирането на събраните дрехи и играчки до склада на Съвета на жените бежанки в България.

Нужна екипировка?

Не е необходима екипировка.

Защо?

Да дариш е действие, което спасява.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Ива Т. и Алекс Игн. от 5 А.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!