Дари дрехи, храна и играчки на деца в неравностойно положение

Дари дрехи, храна и играчки на деца в неравностойно положение

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 2 December 2020 до 5 December 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Неочакваната ситуация, която поднесе на доброволките раздаването на традиционните коледни чорапчета-подаръци, е решена. Благодарение на отзивчивостта на гражданите на Вършец, за три дни те успяха да съберат и опаковат нужните десет коледни чорапчета, а с дарените финансови средства – да закупят хранителни продукти от първа необходимост за семействата. Сандрина, Кристияна, Биляна и Росица подготвиха пакетите и посетиха малчуганите на място в отдалечената постройка извън града. Така четири ентусиазирани момичета и една млада майка успяха днес да дарят надежда на деца в нужда. Набирането на средства, дрехи и играчки ще е целогодишно.

Когато човек се посвети на една кауза, той прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. Научава се на безкористност, като дава, без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда, е безценно – лично удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели. Първата организирана доброволческа инициатива на Росица Манева и Кристияна Иванова, вече е факт. Мисията доброволец Е възможна!


Какво?

През месец декември доброволките по традиция раздават коледни чорапчета-подаръци на децата в неравностойно положение. През тази година бяха осигурени такива и за всички деца от ДГ „Слънце“ – филиал кв. Заножене. Тъй като учебните занятия за периода са преустановени, момичетата посещаваха домовете на малчуганите, за да ги зарадват. На посочения адрес обаче вместо две, те откриват 12 деца. Просто 10 от тях не ходят на детска градина и не са включени в списъка.

Не са се сърдили. Не са плакали. Нищо… Едва ли си дават сметка и какво е Коледа…

Съдбата на тези деца ги трогна. Затова добротворките организират фб кампания в местните групи, където призовават всеки, който желае, да дари играчки, дрехи и храна в следващите три дни. Те поемат ангажимент да пакетират и занесат събраното на семействата, които живеят на доста отдалечено място в квартала.

Кога?

02.12.2020 г. - 05.12.2020 г.

Къде?

Даренията се събират в офиса на "Еконт", където служител е майката на Биляна. Тя ще транспортира момичетата до мястото, където живеят децата.

Нужна екипировка?

Предпазни маски.

Защо?

Коледа е обич, светлина и надежда, ако усмихнеш някого.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки, желаещ да помогне, може да се свърже с Росица и Криси - 9 а клас, Сандрина - 11 а клас, Биляна - 5 а клас.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!