Дари детски книжки на хуманитарния център “От нас зависи” в подкрепа на деца в нужда от София и Украйна

Дари детски книжки на хуманитарния център “От нас зависи” в подкрепа на деца в нужда от София и Украйна

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е от 2 April 2024 до 22 June 2024

Как премина мисията?

На 08.06.2024 година доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" подкрепиха инициативата и дариха детски книжки на хуманитарния център "От нас зависи" в подкрепа на деца в нужда от София и Украйна.

Доброволците събраха книгите предварително, а дарението си направиха на ФАМИЛАТЛОН-а на щанда на TimeHeroes.

Отборът на "НПМГ подава ръка" изказва своята благодарност към организаторите за възможността да участва в инициативата!

Какво?

Всеки ден през хуманитарния център на фондация "От нас зависи" преминават десетки деца между 0 до 18 години, чиито родители разчитат, че рафтовете в светлото пространство на партера в бл. 425А в софийския ж.к. "Младост 4" пазят нещичко, което може да направи живота на малчуганите и младежите в нужда по-щастлив.

Проблемът е, че рафтът с вълнуваща литература отскоро е почти празен. Фенове на книгите, които посещават центъра няма какво да си вземат за четене. 

Търсят се всякакви книги на български или украински език, подходящи за деца между 0 и 18 години. Томовете могат да са нови или онези, които в дома ти вече не будят интерес у никого, но пък са запазени и биха били вълнуващи за децата.

Доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" ще подпомогне инициативата, като дари книги, с които децата в центъра да учат и да се забавляват.

Кога?

Кампанията е целогодишна.

Къде?

Доброволците могат да занесат книгите на адрес -> София, ж.к. "Младост 4", бл. 425А или да ги изпратят чрез куриер на адрес ->
- Спиди – София, "Младост 4", бул. "Александър Малинов" №91A
- Еконт – София, Бизнес Парк, ж.к. "Младост 4" №438

Нужна екипировка?

Kнигите на български или украински език, подходящи за деца между 0 и 18 години, които искаш да дариш.

Защо?

Любовта към книгите се възпитава от ранна детска възраст и е цел на много от родителите, с които екипът на "От нас зависи" работи. Тези родители обаче са затруднени да покриват основни нужди на семействата си и отделянето на средства за детски книжки е непосилно за тях. Подкрепяйки тази мисия, доброволците даряват безценна помощ на бежанците от Украйна и семействата в нужда от София, като осигуряват на децата им възможност да пътуват с въображението си в щастливия свят на литературата.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да организират подобно събитие или да се свържат с организаторите на инициативата.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!