Дари чорапи и помогни за терапията на дете със специални нужди

Дари чорапи и помогни за терапията на дете със специални нужди

Клуб "PTPI Делфините", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е от 20 януари 2021 до 31 януари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

С помощна на център "Живот под дъгата" успяхме да съберем достатъчна бройка чорапки. Включиха се Делфинчета, но и доста хора извън организацията. Покрай центъра много от неговите служители дариха чорапки, както и техните деца.

Впечатлени от инициативата ни да ги разведем в Музея на медицината, дамите членове на Асоциация "Да съхраним жената" също събраха и дариха чорапки.

Чорапките вече пътуват към своя нов собственик. Надяваме се да му донесат много радост и забавление.

Какво?

Дани е момче, което има по-тежка форма на аутизъм. Питате се какво го успокоява.... Разплитането на чорапки! Майка му - Любка Христова, се опитва всеки ден да зарадва сина си с нови чорапки, но понякога това си е предизвикателство. А това е единствената форма на терапия, която дава резултат.

Затова запретнахме ръкави, започнахме да ровим по чекмеджета и шкафове, а най-забавната част е, че запалваме и приятели да правят същото. 

Екипът на "Живот под дъгата" реши да ни подаде ръка и от сряда - 20.01, е поставена кутия, в която всеки може да остави своите чорапки.

Кога?

От сряда - 20.01, до края на учебната година!

Къде?

В ЦСРИДУ "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената" - Варна, ул. "Кавала" 1а.

Нужна екипировка?

Няма ограничения за размер, цвят, материя на чорапките. Дори не е важно дали са чифт, или оставяте самотно чорапче.

Защо?

Да извадиш чифт чорапи от шкафа си и да ги дариш е малко усилие, а ще донесе спокойствие и радост за Дани и неговата майка.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки може да остави чорапки в центъра "Живот под дъгата". Там ще ви очаква Петя Райчева (088 801 6107), която ще приеме вашите чорапки. А адресът е: Варна, ул. "Кавала" 1а.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!