Чети приказки на по-малки ученици, за да ограничиш агресията в училище

Чети приказки на по-малки ученици, за да ограничиш агресията в училище

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е от 1 март 2021 до 15 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В рамките на 15 дни ученици от по-големите класове четяха всеки ден по една детска приказка на учениците от ПГ, I и II клас от нашето училище. Целта е стимулиране на учениците да четат по - често, като в същото време покажат,че могат да отделят малко от своето време за да зарадват по малките ученици.

Чрез приказните " Мечката и лошата дума", "Приятели" и пр, показахме на малките ученици, че може да бъдем добри един към друг, да се уважаваме и да си даваме шанс, въпреки различията ни,т.е. да прояват емпатия.


Какво?

В рамките на 15 дни ученици от по-големите класове ще прочитат всеки ден по една детска приказка на учениците от ПГ, I и II клас от нашето училище. Целта е стимулиране на учениците да четат по - често, като в същото време покажат, че могат да отделят малко от своето време за да зарадват по малките ученици.

Акцията е като превенция на агресията сред учениците, за да покажем чрез приказкотерапия, че може да бъдем добри един към друг, да се уважаваме и да си даваме шанс, въпреки различията ни,т.е. да прояват емпатия

Кога?

15 дни .. от 01.03.21 - 15.03.21

Къде?

в нашето училище 

Нужна екипировка?

всичко е осигурено от училището

Защо?

Нека покажем на учениците от ПГ, I и II клас, чрез приказки, че е по добре да бъдем добри към околните, да ги уважаваме. Нека кажем "Не на агресията"

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да ни изпратите детски книжки, с приказки, които имат поука за добрите обноски помежду ни.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!