Чествай Деня на християнското семейство

Чествай Деня на християнското семейство

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 15 November 2022 до 21 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Какво?

Инициативата е част от месечното предизвикателство "Солидарност и многообразие". Включва дискусия по темата за толерантността в час на класа и съвместен празник, подготвен от доброволките и 8 в клас, посветен на 21-ви ноември - Ден на християнското семейство. Учениците ще донесат приготвени ястия и обреден хляб под мотото "Да нахраним всеки с вяра, обич, доброта" и ще направят празничната украса за трапезата. Историята на празника и значението на хляба за българина ще представи Галена Митова. Гости на тържеството са ангелите на доброто, които ще говорят за християнските добродетели и изпълнят песен-молитва. Ще присъстват преподавателите по специалните предмети и ръководството на училището.

Кога?

Празникът ще се състои на 21.11.2022 г от 9,30 часа до 11,00 часа.

Къде?

Класната стая на 8 в клас - кабинет по озеленяване.

Нужна екипировка?

Няма специални изисквания, всеки участва с приготвено ястие, каквото сам е избрал.

Защо?

Надявам се идеята да хареса на всички, защото денят е светъл! Аз, Галена ще ви запозная с историята му, а ангелите на доброто (Теди, Криси, Ванеса, Ванчето и Надя от 11 клас) ще ви представят християнските добродетели. Специална песен-молитва ще имате от Радост.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Организатор: Галена Митова: gm53831812@edu.mon.bg. Можете да се свържете с мен и през месинджър.Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!