Бутни едно рамо в почистването на вила "АутистикА"

Бутни едно рамо в почистването на вила "АутистикА"

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 14 October 2022 до 15 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 15.10 група от съученици посетихме вила "АутистикА", която търсеше своите доброволци, които да помогнат в почистването на сградата, предназначена да бъде уютно място за лица с проблеми в развитието. Запретнахме ръкави и с общи усилия малко преди края на деня завършихме мисията. Организаторите дори ни поканиха в своята Арт работилница, в която видяхме отблизо как протича работата с деца, запознахме се с някои от тях и творихме заедно! 

Благодарим на Граждаското движение за това, че се грижат за лица с проблеми в развитието и че ни направиха част от тяхната кауза! 


Какво?

Гражданско движение за помощ на лица с проблеми в развитието получава сграда от Столична община, която да превърне в уютно местенце, в което да помагат на хората с проблеми в развитието. Къщата обаче има нужда от почистване преди да стане прекрасното място, което огранизаторите си представят. 

Кога?

15 октомври.

Къде?

Вила "АутистА", гр. София.

Нужна екипировка?

Ръкавици, удобни дрехи, обувки и усмивка : )

Защо?

За да могат децата, които са пренебрегнати с оглед на комуникация, да имат място, на което да се чувстват приети и да развиват потенциала си. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Гражданско движение за помощ на лица с проблеми в развитието.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!