Бъди в помощ на благотворителната кампания за рециклиране "Аз вярвам и помагам."

Бъди в помощ на благотворителната кампания за рециклиране "Аз вярвам и помагам."

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 23 January 2023 до 30 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

След като си поставихме задачата да събираме и агитираме съученици и учители да ни подаряват техните капачки в рамките на една седмица, си обявихме среща до сърцето пред нашето училище на 30.01 в 13:05 ч. Така всички присъстващи доброволци, пожелали да се включат в тази инициатива, се събраха за обща снимка.

След като се снимахме, изсипахме събраните капачки в сърцето и по този начин се включихме в благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам". Надяваме се, че по този начин сме дали нашата безценна помощ за спасяването на живота на стотици новородени бебета. А също така сме помогнали и малко за спасяването на околната среда от излишната и трудно разграждаща се пластмаса.

Тази мисия не приключва в този ден и час. Тя продължава, докато кампанията съществува. И доброволците си знаят, че ако някой (който и да е той - съученик, приятел, роднина, съсед или просто съгражданин) се опита да изхвърли поредното шише с капачка, тяхната задача е учтиво да помолят и вземат капачката, която да пуснат в определеното за това място в класната стая или направо в сърцето пред училището. За да се грижим за чистотата на природата и за да помагаме за осъществяване на целите на организаторите на благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам."

Какво?

След последната инициатива в библиотеката, осъзнахме, че имаме много малко време до края на месец януари и че нямаме никаква възможност за организация на мисия по темата на месеца. Още повече, че всеки ден вървят изпитвания за оформяне на оценки за първия учебен срок, а следобедите всички доброволци са заети с репетиции за тържественото отбелязване на 150-години от обесването на Васил Левски, който е и патрон на нашето училище.

Затова в движение, решихме в рамките на една седмица да събираме капачки за рециклиране, включвайки се по този начин в благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам" Всъщност по-голямата част от учениците и учителите са вдъхновени от тази инициатива и затова от няколко години пред нашето училище има поставено сърце, където се събират капачки, и се издават в пунктовете във Варна, когато има обявени дати за изкупуване.

Има обаче и други ученици, които неглижират тази инициатива и често изхвърлят шишетата без да запазват капачките им. Ето това трябва да направят тази седмица доброволците - освен да събират собствени, да агитират и своите съученици и учители да им дават техните капачки, за да можем да заедно да ги изсипем в сърцето пред училище и така да покажем съпричастност към идеите на организаторите на благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам"

Кога?

23.01 - 30.01 - събиране на капачки

30.01 в 13.05 - среща до сърцето пред училище за изсипване на капачките и обща снимка


Къде?

Вълчи дол, в двора на училището. Транспорт не е необходим

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Рециклирането на пластмаса е един от начините да опазваме средата, в която живеем. А рециклирането на капачки в помощ на кампанията "Аз вярвам и помагам" изпълнява още една благородна мисия - закупуване на апаратура и линейки за хиляди новородени бебета. Всеки, който се включи, е добре дошъл и е доброволец от сърце за сърцето с капачки, което пък ще спаси много бъдещи животи.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!