Бъди доброволец в творилница "Арт и Скок" на фондация "Помощ на лица с проблеми в развитието"

Бъди доброволец в творилница "Арт и Скок" на фондация "Помощ на лица с проблеми в развитието"

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 10 December 2022 до 18 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Общуването ни с Гражданско движение "Помощ на лица с проблеми в развитието" започна още в началото на учебната 2022/2023 година, но от тогава тяхната кауза не е спряла да ни вълнува! В предпоследната седмица на декември посетихме отново работилничката им "Арт и скок", където заедно с децата творихме, помагахме в подготвянето на тяхното коледно парти и подготвяхме нашия коледен базар, на който присъстваха част от изделията, направени от тях. Общувахме с децата и се запознахме още по-добре с тяхните нужди и привички. Благодарим на организацията за това, че всеки път ни посрещат с топли обятия и не спират да ни окуражават! 

Какво?

Всеки уикенд децата от творилница "Арт и Скок" сътворяват множество прелести - от глинени чаши и чинийки до фигурки с най-причудливи форми. Всяко детенце обаче изисква специално внимание по време на своята работа. За да се справят социалните работници (които всъщност са герои!) с всички задачки, имат нужда и от малко помощ. Затова се появяват доброволците, които се грижат за всичко извън директната работа с децата - боядисват и гланцират съдовете, организират събития и правят работилницата по-уютно място.

 

Кога?

Работата с деца се случва всяка събота, а по всичко останало, което има нужда от довършване, се работи в неделя :)

Къде?

В уютната работилница "Арт и Скок" в кв. Борово :)

Нужна екипировка?

Всичко, от което се нуждаеш, е търпение. Понякога в работилницата може да стане шумно, но всичко това е придружено с много усмивки! Така че си запази малко и за там! 

Защо?

Работата с деца с проблеми в развитието е повече от приятна - всяка малка победа заслужава голямо празненство! А тя не би била възможна без героите, които се грижат за тези, които в ежедневието ни са пренебрегнати. И ти можеш да бъдеш герой, защото героите правят необикновени неща! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се на имейл с desislavatsvetkova77@gmail.com или посети Фейсбук страницата "ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ Помощ на лица с проблеми в развитието". 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!