Бъди доброволец в семейното състезание "Escape room"

Бъди доброволец в семейното състезание "Escape room"

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 17 юни 2021 до 24 юни 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес, 24 юни - Еньовден проведохме плануваното, организирано и подготвено съвместно с Родителски клуб състезание Escape room на тема " Юнски празници, традиции и обичаи". Участваха 5 отбора - три на майки с дъщери, един - на майка със син и един на баба и внучка. Състезателите, заедно с доброволците бяха разпределени по стаите и заключени в тях. Трябваше да решат успешно пет задачи за да получат ключ от катинар, който ще ги отведе към заветния ключ за стаята. Всяка задача започваше с кратка информация за празника, прочетена от доброволец. В първа задача, посветена на Деня на детето - 1 юни довършваха стихове от детски песни. Във втора задача, свързана с 2 юни - Ден на Ботев, решаваха малък тест по история и цивилизация, свързан с Ботев и неговата чета. С трета задача, решихме да отбележим символично края на учебната година с изходно ниво по математика. След това в четвърта задача разпознаваха традиции и обичаи, свързани с Еньовден. А последната пета задача беше посветена на празника Св. св. Петър и Павел, в която разпознаваха иконата на двамата светци сред пет други и автобиографичен текст, свързан с тях.

Състезанието мина с много положителни емоции и завърши с награди, лакомства и грамоти, както и обща снимка за спомен. Надяваме се, че сме били полезни, не сме затруднили състезателите и сме им създали само положителни емоции. С тази инициатива приключваме учебната година и си пожелаваме здраве и почивка през лятната ваканция , за да се завърнем на есен с нови сили, енергия и свежи идеи за още повече мисии и добри дела.

Какво?

Последната инициатива за тази година е семейното състезание "Escape room", организирано съвместно от Доброволчески клуб "Усмивка" и Родителски клуб към нашето училище. Ангажиментът на доброволците е да подготвят задачите в отделните кръгове, да присъстват по време на състезанието до отборите, като контролират правилното изпълнение на задачите и направят снимки на участниците. Отборите родител и ученик са организирани от Родителски клуб с ръководител г-жа Гинка Савова. Темата е свързана с празниците през месец юни - Ден на детето, Ден на Ботев, край на учебната година, Еньовден и ден на Св.св. Петър и Павел, а задачите са също интересни - детски песнички, тест по история, изходно ниво по математика, разпознаване на традиции и обичаи, както и икони на светци. След всяка изпълнена задача, отборът получава символично ключе на хартия. След последната пета задача - истински ключ за катинар, който ще отключи шкаф с ключа за стаята. Първият отбор излязъл в коридора пред стаята е победител в състезанието.

Кога?

24 юни - 16:30 - 18:30 часа.

Къде?

Вълчи дол, СУ " Васил Левски".

Нужна екипировка?

Телефони за снимки.

Защо?

Изключително забавно състезание с много положителни емоции. Заповядайте, участвайте и няма да съжалявате!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с координатор Мария П.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!