Бъди доброволец в подкрепа на училищната театрална трупа „Звездите на Вършец“

Бъди доброволец в подкрепа на училищната театрална трупа „Звездите на Вършец“

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 19 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес ние, учениците от театралната трупа в училището, представихме нашата постановка „Хванати в мрежата“ пред обществеността в малкото ни градче. Забавната история за двуженството е низ от много комични ситуации, породени от случайно стекли се събития.

Действието се развива в Лондон, където един мъж в продължение на 16 години е женен за две жени едновременно и има по едно дете от всяка. Макар двете семейства да живеят в различни квартали на британската столица, в един момент момичето и момчето се запознават по интернет и решават да се срещнат на живо. Въпреки всички опити на баща им да предотврати тази среща и перипетиите, през които преминават героите, накрая младите се срещат и се харесват. Двете жени също се срещат на живо и многоженецът е принуден да признае какви ги е свършил. Окозва се, че двете дами знаели отдавна една за друга и се забавлявали с опитите на мъжа да прикрие нещата. Развръзката идва, когато майката на момичето признава, че не двуженецът е баща на детето й и така младите остават заедно, тъй като не са брат и сестра.

Представихме комедията пред пълен салон, като преминахме през всички етапи на сценичната треска. Предварителната подготовка също изискваше доста усилия. Но благодарение на подкрепата от приятелите от клуба и публиката, успяхме да грабнем сърцата на хората и получихме много аплодисменти. Така, след четиригодишно прекъсване, достойно продължихме традицията, оправдахме името на трупата и бяхме наречени новоизгрелите звезди на Вършец.

- Мария Замфирова


Какво?

Магията на театъра живее в сърцето на всеки човек. След четиригодишно прекъсване по време на пандемията, е възобновена училищната театрална трупа „Звездите на Вършец“ под ръководството на режисьора Борислав Борисов. Вече изиграхме представлението „Хванати в мрежата“ по Рей Куни в актовата зала в СУ „Иван Вазов“, а в неделя ще го представим в читалището, за да могат повече хора да се докоснат до тайнството на театралното изкуство. Понякога то ни кара да се смеем, понякога да плачем, но винаги ни дава истинските и правилни отговори. В трупата актьори сме четирима доброволци от клуба. Ще имаме нужда от съдействие за пренасяне и подреждане на декорите и озвучителната техника, вдигането и падането на завесите, грим (макар и непрофесионален), разлепване на афишите, посрещане и настаняване на официалните гости. И, разбира се – реклама и публика.

Кога?

19.05. 2024 г. (неделя). Представлението ще започне от 19.00 часа.

Къде?

НЧ "Христо Ботев -1900" - гр.Вършец

Нужна екипировка?

Залата е осигурена (големият салон на читалището). Всичко останало (декори, костюми, озвучителна техника) ще превозим и подредим сами.

Защо?

Защото никога не бива да забравяме, че театралната сцена всъщност е едно всенародно училище.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник – Мария Замфирова, 10 а клас. Можете да ми пишете в месинджър или вайбър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!