Бъди доброволец в изработването на празнична украса за Великден в своя град

Бъди доброволец в изработването на празнична украса за Великден в своя град

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 11 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Великден е радостно време от годината, празнувано от милиони хора по света. Това е време, когато семействата се събират и се отдават на „борбата“ с яйца, вкусни ястия, разменят шоколадови бонбони и се наслаждават на компанията на любимите хора. Един от начините наистина да прегърнем духа на Великден е като украсим дома и градчето си с празнична декорация, която внася нотка на радост и топлина.

Днес ние се постарахме да придадем неповторим блясък на родното ни градче Вършец. За създаването на празнична атмосфера включихме пастелни цветове, цветя и декорации, активизирахме цялата си креативност, независимо от предпочитанията за традиционна или модерна тема, създадохме трайни спомени и се потопихме в атмосферата на празничния дух. Това беше една красива среща между правилата на православната църква и нейният единствен Бог, народната вяра и личния олтар в душата. В очакване на Възкресение – символът на надежда, любов и хармония в сърцата ни.

- Мария Замфирова

Какво?

Великден е специален празник, който носи чувство на радост и вълнение. Това е време, когато семействата се събират и празнуват новото начало. Декорирането за Великден е съществена част от празника и е чудесен начин да покажем творческата си страна. Идеята ни е да помогнем на Община Вършец за обновяване на празничната украса на китното ни градче като изработим сами пъстрите яйца, които да красят градинките и тревните площи в централната част.

Кога?

11.04.2024 г. 

Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец

Нужна екипировка?

12 големи яйца от стиропор, водоустойчиви бои, ръкавици, модели на зайци, яйца и други символи, които се свързват с този специален ден.

Защо?

За да създадем празнично настроение на жителите и гостите на града в навечерието на големия християнски празник Великден.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник за изготвяне на списък на желаещите да се включат – Мария Замфирова, 10 а клас. Можете да ме намерите в класната стая или да ми пишете в месинджър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!