Бъди доброволец на събитието "Място до прозореца"

Бъди доброволец на събитието "Място до прозореца"

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е от 31 октомври 2020 до 1 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията беше много зареждаща. Доброволците имаха възможността да упражнят комуникативните си способности, както и да завържат контакти с другите доброволци, които са на различни възрастни и помагат, заради любовта си към изкуството.

За двата дена се събрахме общо 10 желаещи, но в последствие 3-ма от нас се разболяха, и тъй като здравето е на първо място, си останаха вкъщи. Накрая се разпределихме на две групи, съответно за събота и неделя . Имахме предварителен инструктаж в петък, в който ни обясниха какво трябва да правим. Минахме и през цялата улица, на която се провеждаше събитието. В часовете на събитието ни разпределиха по двама на пункт(общо пунктовете бяха 4 на брой) и там привличахме живущите да участват. Имахме осигурени напитки и отличителни облекла(жълти блузки). Като цяло, събитието беше много разчупено и интересно. Запознахме се и със мозъка на инициативата - артистката Катаржина Шеда. Тя беше изключително амбицирана в идеята си и направи всичко възможно, събитието да бъде продуктивно и успешно!

Какво?

Събитието се организира за живущите на кв."Манастирски ливади" и ул."Казбек". Негова инициаторка е чешката визауална художникчка Катержина Шеда. Целта е да се направи промяна, такава каквато я виждат, не кой да е, а самите живущи в квартала. В двoра дни те ще имат възможността да променят, чрез рисунка, гледката, която виждат от мястото на колата си. Организаторите осигуряват за тази цел маркери, рекламни материали и регистрационни книжки, в които участниците ще напишат контактите си и идеята, която рисунката им изобразява. Пълна информация за събитието може да видите на страницата му във фейсбук: https://www.facebook.com/events/819867292186421.

Целта на доброволците е да приканват минувачите да се включат в Мисията.

Кога?

31.10. и 1.11, от 10:00ч. до 17:00ч.

Къде?

ул. "Казбек", кв. "Манастирски ливади-запад"

Нужна екипировка?

Връхна дреха, защото е ветровито!

Защо?

"Манастирски ливади" е разположен в красива местност недалеч от планината Витоша, която се издига като внушителен фон на целия град. Но вместо прозорците да  разкриват гледка към планинския хребет, през прозорците се виждат улици без тротоари, пълни с паркирани или преминаващи автомобили. Ограничени са възможностите за създаване на запознанства, дори и в непосредствена близост до блоковете. Публичното пространство е почти изчезнало и ако не отидете на детската площадка, възможността да откриете място за провеждане на съвместни дейности е наистина минимална.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Включете се като пишете на инстаграма на клуба: @agentite18

ИЛИ

се свържете с организаторите на събитието:https://www.facebook.com/events/819867292186421


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!