Бъди доброволец на 15-ия преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец

Бъди доброволец на 15-ия преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 11 May 2024 до 12 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Прегледът на ученическите духови оркестри и мажоретни състави не е просто събитие, а по-скоро едно вълнуващо преживяване, което вдъхновява нас – участниците и зрителите. Той предостави възможност за младите музиканти да се проявят и да споделят своята страст към музиката с публиката.

Събитието е единствено по рода си в България, като събра ученици от различни училища, които споделят общата страст към музиката и изпълнителското изкуство. Получихме възможност за обмен на опит и знания между училищата, както и за изграждане на музикални връзки и приятелства, които могат да продължат и занапред.

През тази година в Националния преглед се представиха 6 ученически духови оркестъра и 2 мажоретни състава от различни краища на страната.

Изявите през двата фестивални дни включваха дефилета на участниците по „Алеята с чинарите“ и концертна програма на откритата сцена пред НЧ „Христо Ботев-1900“ с три изпълнения от всеки оркестър: народни хора, маршове и произведения по избор, които включваха даже жанровете джаз и фънк.

Събитието не само подчерта важността на музикалното образование и таланта на младите хора в България, но и допринесе за културното обогатяване на обществото като цяло. То се превърна в платформа за подкрепа и възхвала на младите изпълнители, които заслужават да бъдат разпознати и ценени.

- Мария Замфирова

Какво?

На 11-и и 12-и май Вършец ще бъде домакин на традиционния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави с участници от цялата страна. Целта на инициативата е популяризиране и творческа изява на ученици, занимаващи се с музикално и танцово изкуство и приобщаване на младото поколение към българската култура.

По-голяма част от нас ще вземат пряко участие като членове на духовия оркестър „Дефилир“ и мажоретния състав към училището. Останалите могат да помогнат в посрещането и настаняването на гостите и пренасяне на апаратурата и украсата.

Кога?

11 - 12 май 2024 г.

Къде?

Град Вършец, естрадата пред НЧ „Христо Ботев – 1900“.

Нужна екипировка?

Апаратура, украса, зала при лошо време.

Защо?

За да бъдат възвърнати, съхранени и развити традициите на духовите оркестри и запазването на звученето и музицирането.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник – Мария Замфирова, 10 а клас. Изготвям списъци на желаещите да помогнат в посрещането и настаняването на гостите и пренасяне на апаратурата и украсата. Можете да ме намерите в класната стая или да ми пишете в месинджър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!