Бъди част от вълшебния свят на детския празник в група „Пчеличка“ от ОДЗ „Слънце“

Бъди част от вълшебния свят на детския празник в група „Пчеличка“ от ОДЗ „Слънце“

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 31 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днешната мисия ни даде възможност да се върнем към онези мигове от времето, които са едновременно щастие, безгрижие, усмивки, много любопитство и, разбира се, весели игри. Точно така проектирахме и работата си с малчуганите-пчелички, съвместно с техните учителки г-жа Миронова и г-жа Иванова. Приготвихме и изпекохме сладкишите предварително. Тук работихме цялата група от 8 човека. После направихме глазурите и трима от нас посрещнахме децата. Първоначално ги разходихме в двата кабинета – за термални процедури и готварство, като им обяснихме какво означават тези професии и всеки уред за какво служи. По-смелите опитаха какво е лечебен масаж. Дойде най-веселата част на тяхното участие като малки готвачи. Всеки украси сладки-сърчица за членовете на семейството си, като заедно измисляхме пожелание. Когато човекът хапне вълшебната сладка, пожеланието ще се сбъдне, защото вълшебната фея, макар и невидима, чува добрите думи и мисли. Малките се забавляваха много и казаха, че искат пак да дойдат на гости при нас. Много ми помогнаха да реализирам първата си мисия като организатор. И, да – един ден всички ще станем възрастни. Но винаги можем да се връщаме към приказката, наречена детство.

- Ради Николов


Какво?

Детството – това е началото на всички начала. Тази част от пътя ни, от която зависи нашия сегашен и бъдещ живот. Детството се сравнява със сияйното слънце, с утринната роса, с разпукващата се пъпка на цвета, с безоблачното небе, със старта на излитащия самолет, с усмивката по безгрижното лице.

Отдавна детето е заело своето важно място в науката: за физиката – това е физическо тяло; за биологията – жив организъм, продължител на човешкия род; за историята – наследник на миналото и творец на бъдещето на човечеството; за икономиката – бъдеща производителна сила; за социологията – ново поколение; за психологията – душа, разум, чувства; за педагогиката – субект на педагогическото взаимодействие. Но общото за всички тези науки е, че децата са бъдещето на света. И този свят ще бъде такъв, какъвто го създадат те.

Тъй като вече съм добър в професията, в която се обучавам, моята идея е в петък (31.05.) да покажем на децата от група „Пчеличка“ нашите кабинети за професионално обучение и да им помогнем сами да украсят сладките за своя празник с глазура. Ще ги направим предварително, а с тях ще работим само трима човека и учителките ни, тъй като има изискване за здравни книжки. Ще помогнем на госпожите от детската градина и ще зарадваме малките „пчелички“ сами да направят сладкиши за празника си.

Кога?

31.05.2024 г.

Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец – кабинет по готварство.

Нужна екипировка?

Брашно, масло, захар, яйца, мляко, бакпуловер, глазура. Нужни са униформи и здравни книжки.

Защо?

За мен предизвикателството да поема отговорността за тази мисия е в няколко аспекта. Първо, защото съм участвал в почти всички мисии на клуба, но никога не съм бил ръководител. Това е сериозен ангажимент. Второ – не мисля, че съм имал най-щастливото детство. Нашите винаги са били на работа по различни места, където е трябвало да живея и да помагам. Никой не е имал време да се интересува от мен и от детски празник. Трето – сега съм голям човек и мисля, че всяко дете има нужда от своя ден. Или по-скоро, всяко дете има нужда празник за него да е всеки ден – да получава внимание, време за игри, усмивки и безгрижие. И искам да компенсирам това, което аз не съм имал и да се справя по най-добрия начин.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник: Радослав Николов, 11 б клас. Нямам постоянна интернет връзка, но винаги можете да ме намерите в училище – кабинет по готварство.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!