Бъди част от кампанията „Цветен Вършец“

Бъди част от кампанията „Цветен Вършец“

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 8 June 2023 до 10 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В рамките на няколко следобеда и през тази година, ние – доброволците, успяхме да станем част от кампанията „Цветен Вършец“. Наш наставник беше г-жа Боряна Иванова от Община Вършец – дългогодишен отговорник за озеленяването на града. Дейностите, в които се включихме: поддръжка на живи плетове и цветни фигури, оформяне на паркови фрагменти, грижи за растенията и архитектурни елементи в зоните на Слънчевата градина, Паркът на баните и Новият парк. Знаем, че природата ни зарежда с настроение, вдъхновява ни и ни радва. Затова избрахме да се докоснем до красивото, давайки своя принос за изграждането на привлекателен и запомнящ се вид на родното ни градче. Така всички ще можем да се възхищаваме на неговата яркост, разнообразие и уникалност.

Киро Вълчев


Какво?

Община Вършец ежегодно обогатява и се грижи за зелените и цветни градини. По този начин градът ни се превръща в един от най-красивите в България. Ние, доброволците, вземаме участие в тази инициатива, като съдействаме за подновяване и поддръжката на декоративните видове под ръководството на г-жа Боряна Иванова – служител в Общината.

Кога?

08-09.06.2023 г. от 14.00 часа или 10.06.2023 г. от 10.00 ч.

Къде?

Слънчевата градина, Новият парк, Паркът на баните.

Нужна екипировка?

Подходящи дрехи и обувки. Ръкавици, мотики, разсад, почвено-торови смески, кашпи и ножици са осигурени от общ. Вършец.

Защо?

Нека дадем своя принос за поддържането на приветливия вид на нашия град!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки желаещ може да се включи като дойде на централния фонтан в посочените дни, съобразени с метеорологичната прогноза.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!