Боядисай яйца заедно с доброволците и децата със СОП

Боядисай яйца заедно с доброволците и децата със СОП

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е на 25 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В навечерието на великденските празници и вдъхновени от темата на месеца в Купата на героите, ние, доброволците от клуб " Усмивка" подготвихме и реализирахме мисията " Боядисай яйца с децата със СОП" . Най-напред споделихме идеята с ресурсните учители и след като получихме тяхното обещание за съдействие ние започнахме подготовката на мисията, като някои от материалите  закупихме (памук, боя за яйца, ръкавици, стикери), а други доставихме от дома ( сварени яйца, кофички от кисело мляко, кана за топла вода). Самата мисия премина с участието на ученици със СОП и доброволци, които им помагаха в боядисването и украсяването на великденските яйца. Гери направи демонстрация на затопляне на водата и разтваряне на боята. Първото боядисано яйце беше едноцветно, а второто пъстро, чрез известната техника с памук. В края на мисията облепихме едноцветните яйца със стикери по желание и те станаха още по красиви. Не пропуснахме накрая и общата снимка за спомен.

Какво?

Ела и съвместно боядисай великденски яйца с децата със СОП! Заедно ще преговорим великденските празници и обичаи, за да сме сигурни, че знаем значението на празника и традициите! Най-напред  ще организираме среща с деца  със СОП, като помолим за съдействието на учителите по ресурсно подпомагане. После ще осигурим необходимите материали -сварени яйца, боя за яйца  памук,кофички и кана за топла вода, ръкавици и други. Ще подредим масите в стаята на буквата П за да могат всички да виждат и чуват указанията, които ще им дава Гери. 

Кога?

25.04.2024г., 14:00ч.

Къде?

СУ “Васил Левски”, гр. Вълчи дол

Нужна екипировка?

Сварени яйца, боя за яйца, памук  и другите необходими материали.

Защо?

За да пазим живи традициите!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с координаторите Гери,Цвети или Нурай!

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!