Подари стария си лаптоп или таблет за онлайн обучение на ученик в неравностойно положение

Подари стария си лаптоп или таблет за онлайн обучение на ученик в неравностойно положение

Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", Велико Търново
Мисията е от 18 ноември 2020 до 30 юни 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

След изключително успешната кампания "Стара техника за ново начало" за набиране на компютри, таблети, лаптопи и други устройства за дистанционно обучение, близо 800 устройства бяха предоставени на 76 училища, които ги раздадоха на ученици, за да учат по време на извънредното положение. Благодарение на кампанията над 1200 деца успяха да завършат учебната година.

Акцията стартира с пълна сила и през тази учебна година, тъй като все още на много места в България не всяко дете и семейство притежава компютър или смарт телефон. Липсата на подходящи устройства е сериозен проблем в голяма част от селата и в училищата с концентрация на уязвими групи. Това възпрепятства качественото обучение на децата, въпреки усилията на учители и образователни медиатори. 

След проведено проучване, само за три дни над 180 училища от цялата страна заявяват, че се нуждаят от 6500 устройства за своите ученици. 

Каква техника се търси? 

Приоритетно се събират лаптопи и таблети, но смартфони и настолни компютри също биха били полезни. Търси се само работеща техника, която не се нуждае от допълнителен ремонт или преинсталация.

Базовите изисквания са: 

  • актуална операционна система (минимум Windows 7); 
  • минимални технически параметри: 1 GHz / 2 GB RAM / 64 GB / internet / mic/ cam (за предпочитане 2 GHz / 4 GB RAM);
  • за настолни компютри: wi-fi стик или вградена wi-fi карта, монитор;
  • за таблети и смартфони: 3G;
  • устройствата да имат необходимото им зарядно.

Можеш да помогнеш и като споделиш информацията с фирми, които имат възможност да купят и дарят по-голям брой нови устройства.

Искате да се включите в инициативата?

Това е мисия, организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Ако искате да се включите в нея, влезте на TimeHeroes.org и се свържете с организатора чрез бутона “Ще участвам”. За да ви донесе тази мисия точки за Купата на героите, регистрирайте я тук.    

Грабнете идеята!

Ако инициативата на Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" ви вдъхновява, използвайте идеята и организирайте ваша собствена мисия.   

  • Нямате клуб? Включете се в Купата на героите, като се свържете с нас през бутона "Участвайте". 
  • Вече сте част от мрежата? Създайте вашата мисия тук.

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!