Подари стария си лаптоп или таблет за онлайн обучение на ученици в неравностойно положение

Подари стария си лаптоп или таблет за онлайн обучение на ученици в неравностойно положение

Център "Амалипе" и Фондация "Заедно в час", Велико Търново
Мисията е от 1 април 2020 до 30 април 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Център "Амалипе" и фондация "Заедно в час" стартират кампания "Стара техника за ново начало" за набиране на лаптопи, таблети, компютри и телефони, с които ученици без технически устройства да учат по време на извънредното положение.

На много места в България притежанието на компютър или смарт телефон не е факт нито за всяко дете, нито за всяко семейство. Липсата на подходящи устройства е сериозен проблем в голяма част от селата и в училищата с концентрация на уязвими групи. Това възпрепятства качественото обучение на децата, въпреки усилията на учители и образователни медиатори.

След проведено проучване, само за три дни над 180 училища от цялата страна заявяват, че се нуждаят от 6500 устройства за своите ученици.

Каква техника се търси?

Приоритетно се събират лаптопи и таблети, но смартфони и настолни компютри също биха били полезни. Търси се само работеща техника, която не се нуждае от допълнителен ремонт или преинсталация.

Базовите изисквания са:

  • актуална операционна система (минимум Windows 7);
  • минимални технически параметри: 1 GHz / 2 GB RAM / 64 GB / internet / mic/ cam (за предпочитане 2 GHz / 4 GB RAM);
  • за настолни компютри: wi-fi стик или вградена wi-fi карта, монитор;
  • за таблети и смартфони: 3G;
  • устройствата да имат необходимото им зарядно.

Може да се включиш и като доброволец към център "Амалипе" във Велико Търново и да помагаш при приемането, описването, дезинфекцирането и разпределянето на даренията.

Искате да се включите в инициативата?

Това е мисия, организирана от център "Амалипе" и фондация "Заедно в час". Ако искате да се включите в нея, влезте на TimeHeroes.org и се свържете с организатора чрез бутона “Ще участвам”. За да ви донесе тази мисия точки за Купата на героите, регистрирайте я тук

Грабнете идеята! 

Ако инициативата на център "Амалипе" и фондация "Заедно в час" ви вдъхновява, използвайте идеята и организирайте ваша собствена мисия.

  • Нямате клуб? Включете се в Купата на героите, като се свържете с нас през бутона "Участвайте".
  • Вече сте част от мрежата? Създайте вашата мисия тук. 

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!