Подари прежда за инициативата "Плетем за българските деца"

Подари прежда за инициативата "Плетем за българските деца"

Неформалната група "Плетем за българските деца", Навсякъде, стига да имаш интернет.
Мисията е от 11 януари 2022 до 30 юни 2022

В началото на 2015 г. Мариана Гелева подема инициативата "С вяра в доброто - подари надежда". Жени от всички краища на България се организират в група "Плетем за българските деца" и изработват безвъзмездно играчки и други красоти, които след това се продават в полза на деца и възрастни хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Парите от продажбата отиват директно в дарителските сметки на болните.

Само за първите шест месеца плетачките успяват да съберат над 15 хиляди лева. Най-трудната част за тях обаче е закупуването на прежда - oбикновено се справят с лични средства и с помощта на дарители.

За да продължат да правят добро, имат нужда от нови последователи, които да даряват прежда на групата. Подходящи са:

  • прежди от памук, памук с акрил или само акрил;
  • дебелина на преждата: около 300 до 500 метра в сто грама;
  • всякакви цветове.

За повече информация, можеш да им пишеш във фейсбук групата, където се обсъждат плетивата за месеца и се разпределят задачите.

Искате да се включите в инициативата?

Това е мисия, организирана от Неформалната група "Плетем за българските деца". Ако искате да се включите в нея, влезте на TimeHeroes.org и се свържете с организатора чрез бутона “Ще участвам”. За да ви донесе тази мисия точки за Купата на героите, регистрирайте я тук.

Грабнете идеята!

Ако инициативата на Неформалната група "Плетем за българските деца" ви вдъхновява, използвайте идеята и организирайте ваша собствена мисия.

  • Нямате клуб? Включете се в Купата на героите, като се свържете с нас през бутона "Участвайте".
  • Вече сте част от мрежата? Създайте вашата мисия тук.

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!