Включи се в направата на хранилки за птици

Включи се в направата на хранилки за птици

Клуб "145 Сърца", 145. ОУ "Симеон Радев", София
Мисията е от 12 December 2022 до 16 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от клуб "145 Сърца" помислиха и за празничната трапеза на своите пернати приятели. С любов приготвиха хранилки от желатин и семенца. Най-лесно беше напълването на формичките, а най-трудно се оказа търпението да не ги пипаме докато изсъхнат и се втвърдят. В резултат, получихме по-малко хранилки за закачане. Но това не обезкуражи доброволците. В слънчев ден си избрахме дърво в училищния двор, което да се вижда от прозореца на класната ни стая. Излязохме и внимателно закачихме хранилките по клонките. Е, отново имаше няколко счупени, тъй като стават доста ронливи. Но семенцата от всички счупени хранилки, децата разпръснаха по тревата, така че пак ще бъдат на разположение на птиците. И започна голямото чакане и гледане през прозореца. 

Какво?

Да се погрижим за птиците през зимата като им направим хранилки.

Кога?

Мисията е с начало 12.12 и край 16.12.2022 г.

Къде?

Място на провеждане - 145. ОУ "Симеон Радев".

Нужна екипировка?

Семенца за птици, желатин, канап, формичка.

Защо?

Помагайки на птиците да оцелеят през зимата, те ще ни се отблагодарят през пролетта и лятото като се връщат на местата с хранилки, за да ядат вредителите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

При интерес към мисията, можете да се свържете с нас на имейл georgieva.ljuba@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!