Включи се в базар в помощ на деца с увреждания

Включи се в базар в помощ на деца с увреждания

Клуб "157 УСМИВКИ!", 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо", София
Мисията е от 25 февруари 2021 до 5 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Какво?

Организираме базар в училище и цел да съберем средства за децата с увреждания, чрез събраните от него пари помагаме на родителите на децата да им осигурят по-добри грижи. Идеята ни хрумна по случай първи март (това е и датата, на която ще има най много неща), защото открихме група в която майките на децата правят различни мартеници. Така решихме да направим базар, на който да ги продаваме, като цените ни бяха определени от жените, които са ги направили. Сметнахме за добре да приготвим и храна, която да продаваме и парите от нея също да отиват за децата. Като сме избрали и допълнителни дати след 1 март, на които ще се продава само храна с цел събиране на още средства. Относно храната, ще бъдат осигурени нужните средства за продаването ѝ в условия на пандемия.

Доброволците, няколко дни преди събитието, трябва да напишат доклад за директорката за нейното съгласие, ако са го получили трябва да уведомят останалите от училището относно базара и това, че е с добра кауза и да предложат и други да се включат. След това трябва да се направят плакати и благодарствени картички, и да се купят неща за базара - мушама, чинийки, ръкавици, салфетки, пликчета, фолио, вилици и др., трябва да направят и каса, в която ще се съхраняват парите. Когато дойде денят на базара, желаещите да донесат храна го правят и тя следва да бъде продавана в определеното време. В края на акцията мартениците и касата се прибират на сигурно място.

Кога?

Ще се проведе на 25.02.; 26.02; 01.03; 04.03; 05.03, от 08:20 до 16:20, като ще има доброволци на две смени, от 08:20 до 13:40 и от 13:40 до 16:20.


Къде?

В обособено от училището място.


Нужна екипировка?

Доброволците трябва да осигурят средства за базара, чрез които да бъде промотиран и по време на протичането му да има нужните материали, с които да бъде предоставена храната чиста. Базарът се провежда в училище, затова лошото време не влияе.


Защо?

Каузата ни е ясна: искаме да помогнем на силните родители, които седят до децата си въпреки всичко. Защото по този начин се учим да бъдем по-добри, без да искаме нещо в замяна и без да печелим от това. Защото ще разбереш сам за себе си, че има и съвестни хора и такива, на които не им пука за останалите, всичко ще мине през теб и точно тогава ще осъзнаеш колко се радваш, че ти си от тези, които искат да направят и нещо добро за хората, които го заслужават.

Добрите думи не изграждат добрите хора, постъпките го правят.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Криси от 10а

Фейсбук: Kristiana Delcheva

Свържи се с Ади от 10а

Фейсбук: Adriana Zaharinova

Свържи се с Г-жа МитоваСпечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!