Събери коледни подаръци за децата към "Съвет на жените бежанки в България"

Събери коледни подаръци за децата към "Съвет на жените бежанки в България"

Клуб "145 Сърца", 145. ОУ "Симеон Радев", София
Мисията е от 2 November 2022 до 6 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Цял месец освен герои, децата от клуб "145 Сърца" бяха и елфи на Дядо Коледа. След кратко запознаване с целта на мисията, последваха безброй въпроси за децата бежанци. Едно от най-вдъхновяващите неща в класната стая, е да виждаш разбирането и желанието в детските очи, да усещаш еднаквостта на мисленето и готовността за единство. Някой от елфите, започнаха да носят подаръци още на следващия ден. Други задаваха уточняващи въпроси, за да могат да изберат най-подходящия подарък. В рамките на около месец, елфите носеха подаръчетата, грижливо опаковани в подаръчни торбички. 

В уговорения ден за предаване на добротворството, се срещнахме с г-жа Радостина Белчева от "Съветът на жените бежанки в България", с която бяхме разговаряли в началото на мисията. Тя ни оказа невероятна подкрепа с необходимата информация. Бяхме посрещнати с радост и от г-жа Линда Ауанис. Събитието бе отразено и на страницата на Сдружението във Фейсбук - https://www.facebook.com/CRWBG. 

За децата от клуб "145 Сърца" Коледа придоби нов смисъл - да празнуваш и да споделяш, макар и с непознат, макар и от разстояние! Да се радваш, но и да зарадваш!

Какво?

Набиране на подаръци за предстоящите коледни и новогодишни празници, които ще бъдат раздадени на децата от "Съвета на жените бежанки в България".

Кога?

Периодът за събиране на подаръците е от 02.11.22 г. до 06.12.22 г. включително.

Къде?

Събраните дарения ще бъдат предадени на Съвета на жените бежанки в България в периода 7.12 - 11.12.22 г.

Нужна екипировка?

Коледните подаръци носещи най-голяма радост за децата, са играчките и книжките. Затова нека дарим:

- играчки;

- детски книжки  - с картинки или малко текст, предвид езиковата бариера;

- книжки за оцветяване, флумастери.

Могат да бъдат за всяка възраст. Единственото условие е - да са нови. 


Защо?

Никое дете не заслужава да живее във война, лишения и без любимите си хора! Всяко дете заслужава да е щастливо! Ако имаш собствено щастие, може да отделиш малко от него за децата, които в момента са го изгубили!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

При въпроси относно събитието, можете да се свържете с нас на имейл адрес georgieva.ljuba@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!