Разходи питбул от приюта в Горни Богров

Разходи питбул от приюта в Горни Богров

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е от 29 февруари 2020 до 1 март 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отидохме в приюта и след кратък инструктаж се срещнахме с питбулите, които противно на всички схващания за тази порода, бяха сладки, игриви и лакоми.

Тръгнахме с трамвай 22 към спирката на А90. Този автобус щеше да ни отведе до приюта. Обаче шофьорът на А90 ни пропусна спирката и продължи към следващата. Остави ни в пустошта, но ние не се отказахме и тръгнахме смело през снега и в студа към приюта. Беше голямо приключение, докато го открием, но в крайна сметка стигнахме около 11 ч. там.

В приюта разхождахме кучетата по групички, защото питбулите са силни кучета, а и някои от нас ги беше страх да бъдат сами (до края на престоя ни там се отпуснаха, но това е друг въпрос). Любимият ни момент беше даването на лакомства :)

Беше изключително приятно да прекараме време с тези прекрасни създания. На тръгване вече планирахме следващото си посещение в приюта.

Какво?

В последната събота на февруари се включваме в мисията "Разходи питбул от приюта в Горни Богров". Защо точно питбули? Те са порода, която не е свикнала с живота на улицата и в приют. Порода, която има нужда както от качествена храна и движение, за да е добре физически, така и от човешко внимание - за да е добре психически.

В мисията може да се включи всеки, дори да няма никакъв опит с кучета до момента. Организаторите обясняват подробно кое как се случва и извеждат на всеки доброволец куче според характера - по-кротко или по-енергично.

Кога?

На 29 февруари, събота, от 10:00 до 14:00 ч.

Къде?

София, приют Горни Богров, стопанисван от ОП "Екоравновесие".

Нужна екипировка?

  • Дрехи за цапане и дрехи за смяна.
  • Вода и нещо за хапване от вкъщи.
  • Пакетирани гранули и консерви за кучетата са винаги добре дошли.
  • Декларация за информирано съгласие от родител/настойник (ако си под 18).

Защо?

За да подарим на бездомничетата мънички мигове щастие и любов, докато чакат да се появи техният човек.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Намерете ни в Instagram: Агенти на Доброто.

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!