Предложи на възрастните си роднини, ползващи интернет, помощ за безопасно сърфиране

Предложи на възрастните си роднини, ползващи интернет, помощ за безопасно сърфиране

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 май 2021 до 30 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За повечето от нас  търсенето на информация в интернет и общуването със семейството и приятелите ни е почти втора природа. Но много възрастни хора  срещат затруднения при работа в дигитална среда. За това  проведохме кратко обучение  с нашите по-възрастни роднини и да ги запознаем с най-срещаните онлайн рискове. Ние сме доволни от свършената работа и виждаме, че те се справят по-добре при използването на интернет.


Какво?

За много от нас безопасното търсене на информация в интернет и общуването със семейството и приятелите ни е почти втора природа. Но малко възрастни хора имат същите умения и увереност, което ги поставя под по-голяма опасност от рисковете на дигиталната среда. Ето защо решихме да направим кратко обучение с нашите по-възрастни роднини и да ги запознаем с най-срещаните  онлайн рискове. Смятаме, че така ще бъдат по-защитени и ще могат да използват възможностите на дигиталната среда още по-уверено.


Кога?

от 01 до 30 май.

Къде?

Всеки може да проведе това обучение у дома на своите близки.

Нужна екипировка?

Ще ви бъде необходим компютър и достъп до интернет.

Защо?

Погрижете се за вашите близки, като им помогнете да бъдат по-защитени и да  използват възможностите на дигиталната среда още по-уверено. Повярвайте, те имат нужда от това!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!