Попитай учителите си дали имат нужда от съдействие с дистанционното обучение

Попитай учителите си дали имат нужда от съдействие с дистанционното обучение

Клуб "157 УСМИВКИ!", 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо", София
Мисията е от 29 октомври 2020 до 30 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Понякога забравяме въздействието, което имат учителите ни. Училищата са заети места, а учителите са заети хора, така че не е изненадващо, че понякога пропускаме шансовете да ги спрем и да обмислим влиянието, което упражняват върху младите хора за които се грижат. Знаете ли, че това са малките разговори, от тези лесно забравените, Приятелските снимки, които се поглеждат често в устройствата с които разполагаме, краткия комплимент или усмихнатото до уши "Добро утро!" рано сутрин. Тези неща означават най-много за нас - младите хора, както повечето от тях обичат да казват. И макар да можем да ги забравим, докато дойде време да напишем поредното есе, да решим поредната задача, да спрегнем поредния глагол, тези разговори и думи могат да останат с млад човек много дълго време, оформяйки неговата личност и мислите му. 

Вероятно много от нас са ги мразели. Мразели са факта, че са ни накарали да се изправим за изпитване. Мразели са начина, по който ни научиха да говорим правилно. Мразели са отношението и написването на поредната двойка, но най-вече са мразели начина, по който не са приемали работата и подготовката ни, освен ако тя не е била най-доброто нещо, което сме могли да направим досега! Сега те имаха нужда от помощ!

Първото нещо, което направихме е да поздравим всеки един от тях за волята неуморно да изпълняват своя професионален дълг, за упоритостта, търпението, отзивчивостта и човешкото отношение, за да успеят да преодолеят препятствията, с които се наложи да свикнем бързо. Попаднахме в ситуация, караща ни да преосмислим куп наши ценности и амбиции. Ситуация, караща ни да станем по-добри и по-човечни, за да можем да разберем истинските неща. Продължаваме да смятаме, че въпреки някои неудобства, в рамките на дистанционното обучение се случиха и някои доста добри неща! Благодарим Ви, за бързата реакция, за това, че само за броени дни се пренастроихте към онлайн обучение. Учители и ученици са в "класните стаи", макар и виртуални. Всичко това е повече от достойно за оценка и уважение. Нека ги подкрепим! Продължавайте да поддържате магията и страстта, но и винаги голямото сърце, което да побере всички останали! Нека си спомним: "Една книга, една писалка, едно дете и един учител, могат да променят света! 

Какво?

Повечето от учителите са на възраст и им е нужда техническа подкрепа.

1. Допитване до преподавателите дали имат нужда от техническо съдействие, за да могат да продължат работата си.

2. Ако имат нужда от такава, последва допитване точно от какво естество.

3. Разделихме се на групи, за да можем да бъдем максимално полезни: видеовръзка с ученици, задаване и проверка на задания, използване на графични устройства за часовете по математика и химия.

4. Когато учител има нужда от помощ, се обръща към съответната група и тя му съдейства с каквото може.


Кога?

29 октомври 2020 - 30 ноември 2020

Къде?

Мисията се проведе онлйан.

Нужна екипировка?

Не е нужна екипировка.

Защо?

Учителят е светът за ученика.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт: Дари, координатор

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!