Подари книга вместо цвете за първия учебен ден

Подари книга вместо цвете за първия учебен ден

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 8 септември 2020 до 15 септември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Бъдещето е в четящите деца!

Ето защо призовахме учениците от 3б и 4б клас да донесат  книга вместо цвете на първия учебен ден и магията се случи. Всички държаха книжки в ръце и се почувстваха горди от това, че ще дадат своя принос за  изграждането на библиотека на открито в училищния двор на СУ "Алеко Константинов". Децата не само нямаха търпение да оставят своите книжки, те имаха огромно желание да вземат и да прочетат останалите книжки в библиотеката. Дни наред не само участниците, но и останалите деца в училището взимат, прочитат и връщат книжките в дървената къщичка на двора. А тя вече е тясна за всички книжки, които учениците оставят непрекъснато.

Какво?

Във връзка с настъпватето на първия учебен ден, призовахме учениците от 3 Б и 4 Б клас да донесат книга вместо цвете. Децата имат време да изберат и намерят подходящо заглавие. С всички събрани книги ще изградим библиотека на открито в двора на СУ "Алеко Константинов" гр. Луковит под формата на дървена къщичка. С посланието "Вземи, прочети и върни" ще призовем и останалите ученици да се докоснат до света на нашите книжки, а с това и да насърчим желанието за четене сред децата.

Кога?

15.09.2020г. от 10.00 до 11.00ч.

Къде?

В двора на СУ "Алеко Константинов" гр. Луковит

Нужна екипировка?

Нужно е да носят детска книжка.

Защо?

Бъдещето е в четящите деца. За това и нашата цел е да използваме тази мисия, с която да ангажираме и насърчим желанието за четене не само  на участниците в нея, а и на всички ученици в СУ "Алеко Константинов" гр. Луковит.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се свържете с класните ръководители на 3 "Б" клас - Цветанка Лазарова и на 4 "Б" клас - Ася Найденова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!