Плети в помощ на хора с умствена изостаналост като част от националната кампания "Изплети топлина"

Плети в помощ на хора с умствена изостаналост като част от националната кампания "Изплети топлина"

Клуб "Ангелите на Захарий", ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", Сливен
Мисията е от 3 October 2022 до 30 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Завърши първият етап на кампания "Изплети топлина", реализирана за поредна година от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", гр. Сливен. В резултат на труда на няколко ученици от гимназията, техни близки, както и на отзивчивостта на няколко изключително отдадени дами от града, кълбетата прежда се превърнаха в топли зимни аксесоари за потребителите на двата наскоро изградени социални центъра към Дом за хора с умствена изостаналост в селище "Качулка". Успяхме да изплетем десетки шалове, шапки, ленти за глава и терлици. Мили колеги дариха и шушони. Всичко това бе предадено на гл. експерт от Община Сливен, който да ги раздаде на хората в нужда.

* Отново в кампанията се включиха ученици, които не са официални членове на клуба, както и добросърдечни колеги и съседи.

Какво?

За поредна година плетем в помощ на националната кампания "Изплети топлина". Тази година плетивата ще бъдат дарени на част от потребителите на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост "Качулка". 

Кога?

Дадохме старт на "Вземи кълбо и изплети добро" в началото на месец октомври и ще се постараем да осигурим необходимите плетива до края на ноември.

Къде?

Плетем вкъщи и в училище. Плетат млади хора, баби, майки и който иска и може :)

Нужна екипировка?

Преждата от нас, иглите за плетене и труда от вас :)

Защо?

С настъпването на зимата се изостря нуждата от помощ на хората със специални потребности и тези в неравностойно положение. Плетенето е един от лесните начини да се отзовем - плетем на музика, докато гледаме филм, готвим или просто си говорим с някой. А резултатът е ТОПЛИНА - физическа и душевна. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Таня Бившева - 0886543138,

Цветомира Христова - 0878206606


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!