Нарисувай Коледа за героите в бяло

Нарисувай Коледа за героите в бяло

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 декември 2020 до 18 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Стотици деца от страната и чужбина се включиха в кампанията на Националния военноисторически музей - „Нарисувай Коледа за героите в бяло. Инициативата увлече деца от различна възраст , които със своя талант и енергия нарисуваха картини на коледна тема, предназначени за героите на днешния ден - медицинските работници. Послания за надежда и благодарност към хората, които се грижат за нашето здраве изпратихме и ние клуб "Деца с големи сърца". Щастливи сме да видим  нашите рисунки в ръцете на медиците от ВМА, Пирогов, Александровска болница и други болници в София и страната. Чрез онлайн изложбата посланията ни ще достигнат до всички медицински работници, които в тези месеци на изпитания, се грижат за нашето здраве.


Какво?

В месеца на един от най-светлите празници – Рождество Христово, клуб "Деца с големи сърца" ви призовават да се включите в инициативата на  Националния военноисторически музей   -  „Нарисувай Коледа за героите в бяло“, насочена към децата, които ще творят за воините на нашето време – медицинските работници.

Идеята на кампанията е да увлече деца от всяка възраст със своя талант и енергия да нарисуват картина на коледна тема, която да зарадва медиците, които няма да са със своите близки на празника.

Всяко дете, което иска да стане част от кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ и да сътвори своето коледно чудо в картини, може да направи това, като изпрати своята рисунка на коледна тема под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com, или като съобщение във Facebook страницата на Музея. Няма ограничение за възрастта на децата, които могат да участват, трябват само желание, бял лист хартия, моливи, боички и да посочат своето собствено (първо) име, години и в кой град живеят.


Кога?

от 01 декември до 18 декември 2020г.

Къде?

Може да се включите  като изпратите своята рисунка на коледна тема под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com или като съобщение във Facebook страницата на Музея.

Нужна екипировка?

Нужни са само бои, моливи, блок и вашето желание да нарисувате нещо красиво.

Защо?

Идеята на кампанията е да увлече деца от всяка възраст със своя талант и енергия да нарисуват картина на коледна тема, която да зарадва медиците, които няма да са със своите близки на празника. Като институция, която съхранява паметта за героите на нашето минало, екипът на НВИМ реши да изпрати тази година с поглед към героите на нашето време – медиците, които всеки ден ни предоставят примери за силата на духа, и децата, в чиито очи виждаме надеждата за бъдещето. В периода, в който малчуганите са извън класните стаи, далеч от приятелите си и имат време за любимо занимание, като това да рисуват, екипът ни им предлага възможност да направят добро и да стоплят нечие сърце и самите те да станат герои за някой друг.

Събраните детски рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи. В навечерието на Коледа картините ще бъдат предадени на медиците на първа линия.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се включите като изпратите своята рисунка на коледна тема под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – nvim.pr@gmail.com или като съобщение във Facebook страницата на Музея.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!